Одржано Општинско такмичење из шаха

13. и 14. марта 2018. године у Математичкој гимназији одржано је Општинско такмичење у шаху.

Извештај

Галерија

 
Трећа награда за Николију Бојковић

На недавно завршеним 21. Књижевним сусретима Гордана Брајовић, који традиционално организује Центар за културу и уметност у Алексинцу, ученица 1ц одељења Николија Бојковић (ментор проф. Анђелка Миладиновић) освојила је трећу награду у категорији - средњошколци, проза. У питању је литерарна награда за коју се такмиче школе у Србији као и српске школе у дијаспори. И ове године, као и свих претходних, конкурсна комисија је била преплављена пристиглим радовима, па је Николија награда утолико значајнија. У другој половини априла за награђене ученике и њихове професоре организује се свечани програм на ком ученици, поред награда, добијају могућност да се упознају и друже са неким од писаца који су гости Књижевног сусретања. Честитамо Николији на изванредном успеху!

Награђени рад

 
Милица Лепетић на РТС-у

 
Примена програма за препознавање емоција

Радећи на развијању међупредметних компетенција ученика, на часовима психологије 13.3.2018. године наставник Мирјана Репац и ученици 2. разреда Математичке гимназије су имали прилику да упознају и примене програм за препознавање емоција које су креирале ученице 3д Милена Мићић, Валентина Њаради и Катарина Кривокућа. Пројекат је развијен у оквиру Секције примењене физике и електронике, који је већ промовисан на домаћим и међународним смотрама научних достигнућа ученика. Више о пројекту на линку: https://www.youtube.com/watch?v=bvMUDl40Sno

 
Преминула наша бивша ученица Олга Перковић

У недељу, 4. марта трагично је погинула са својим седмогодишњим сином, наша бивша ученица Олга Перковић. После матуре, генерација 86’, основне студије завршила је на City University of New York City College, а потом докторирала физику на Cornell University. Своју каријеру градила је у фирмама McKinsey&Co., Chervon, URS Corporation, AECOM i Zymergen, у којима је постигла позиције у највишим управљачким нивоима. Олга ће остати у нашем сећању као велики радник блиставог ума. Поносни смо што је Олга била ђак наше школе и тужни што више није са нама. Саосећамо у болу породице.

Математичка гимназија