среда, 23 мај 2012 21:54
Наши професори у Шведској

Посета гимназији у Малмеу У периоду од 26. до 30. априла група професора Математичке гимназије налази се у узвратној посети Гимназији "Malmo Borgarskola" у Малмеу у Шведској.

Иницијатор сарадње је директор Гимназије "Malmo Borgarskola" Никола Шарац. Шведски педагози су импресионирани успесима које постижу ученици Математичке гимназије на међународним такмичењима и најпрестижнијим светским универзитетима и имају намеру да развију сличан концепт образовања у оквиру своје школе.

С друге стране, представници Математичке гимназије су се уверили у одличне услове и изванредну организацију једне од најбољих школа у Шведској која има преко 1400 ученика.

Програм посете обухватио је обилазак часова, разговор и размену искуства са колегама из Шведске као и договор о будућој сарадњи која ће се састојати из размене ученика и професора ове две школе. Колеге из Шведске су посебно заинтересоване за могућност употребе специјализованих уџбеника који се користе у настави у Математичкој гимназији, наравно у преводу.

Наредна посета делегације из Малмеа Београду планира се за 19. и 20. мај.

Очекује се да ће сусрету присуствовати и представник Шведске амбасаде.

галерија фотографија