Одбор за такмичења и односе с јавношћу ученика Математичке гимназије


Одбор за такмичења и односе с јавношћу ученика Математичке гимназије је организација ученика Математичке гимназије, настала због потребе најуспешнијих да јединствено наступају у заступању својих интереса и изношењу својих ставова.

Бирајући председника одбора, најуспешнији ученици му дају право да у њихово име износи ове утврђене јединствене ставове.

Основу чланства Одбора чине такмичари-учесници Међународних олимпијада.

 


У петак, 24. 5. 2013. одржана је свечана седница Одбора поводом краја школске године, на којој су поздрављени успеси наших ученика на претходно одржаним Српској Физичкој и Српској Математичкој Олимпијади, и потврђен мандат оних који су у успесима на овим такмичењима, у складу са чланом 5. Статута Одбора остварили право на пуноправно чланство у Одбору. Чланови Одбора су се сложили у констатацији да такмичења на републичком нивоу нису била никад боље организована него ове године, а за шта смо дужни да захвалимо Нафтној Индустрији Србије, уз жељу за даљим наставком сарадње на још вишем нивоу.

Да подсетимо, на МОФ ће Србију представљати петочлана екипа, у потпуности састављена од ученика Математичке Гимназије, и чланова Одбора, а то су:

  •  Милан Крстајић, 4д
  • Илија Бурић, 4д
  • Урош Ристивојевић, 3д
  • Иван Танасијевић, 3д
  • Лука Бојовић,3д,

док ће на ММО Србију представљати шесточлана екипа, у којој се налази четворо ученика Математичке гимназије и чланова Одбора:

  • Максим Стокић, 3д
  • Лазар Радичевић, 4д
  • Богдана Јелић, 2д
  • Симон Стојковић, 4д


Такође, поздрављени су пријем на Универзитет у Кембриџу, уз завређивање пуних стипендија на овом престижном енглеском универзитету, досадашњих чланова Одбора-Милана Крстајића, Илије Бурића и Лазара Радичевића, уз наду да ће се традиција наставити.


 

На седници је изабрано и руководство Одбора за наредну школску годину:

Председник Одбора: Лука Бојовић, 4д

Заменик председника Одбора: Максим Стокић, 4д

Подпредседник задужен за спољну и унутрашњу комуникацију: Марко Савић, 4ц

Подпредседник задужен за  финансијска питања: Алекса Срећковић, 4ц

Подпредседник без портфеља: Марко Пурић, 3б

Секретар Одбора: Јован Марков, 3а.


 

У току школске 2013/2014 године нису одржаване седице Одбора, већ је председник углавном самостално деловао уз по потреби повремене консултације са члановима. Извештај председника о раду за 2012/2013 и 2013/2014 може се наћи на дну странице.

У вези опадања броја ученика МГ у олимпијским екипама председник је изразио забринутост и обавио консултације са Директором школе, указујући на могуће узроке оваквог тренда.

На телефонској седници Одбора закљученој 10.07.2014. за новог председника Одбора изабран је Марко Пурић, ученик 3б одељења.

 


 
Руководство одбора је могуће контактирати на Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели . 


Наслови прилога:
Датотека
Download датотеке (izvestaj-luka-bojovic.pdf)Извештај о раду, Л. Бојовић
Download датотеке (Statut OTOJ.odt)Статут Одбора