Семинари и предавања
петак, 02 март 2018 09:01
Чувени математичар Кит Девлин у МГ

У четвртак 1. марта у Свечаној сали Математичке гимназије ученицима и професорима наше школе предавање о развоју математике у XXI веку одржао је професор математике са универзитета Стенфорд у Сједињеним Америчким Државама Кит Девлин. Долазак професора Девлина у Математичку гимназију омогућили су амбасада САД у Београду и Центар за промоцију науке.

Галерија

 
среда, 28 фебруар 2018 12:49
Предавање Стефана Салома

Стефан Салом, један од најуспешнијих ученика Математичке гимназије, ђак генерације 2000. године и освајач медаља на олимпијадама из физике и информатике, одлучио је да се по завршеном факултету бави бизнисом. Сада је изузетно успешан директор развоја у компанији „Инфостуд“. У уторак, 27.02. од 14 часова у Свечаној сали одржаo је предавање о предузетништву ученицима и наставницима Математичке гимназије. Заинтересовани ученици постављали су Стефану бројна интересантна питања.

Галерија

 
уторак, 27 фебруар 2018 13:57
Предавање Александра Кавчића

Некадашњи ученик Математичке гимназије проф. др Александар Кавчић одржао је у четвртак, 22. фебруара 2018. године предавање за наше ученике и професоре. Професор Кавчић предавао је на више америчких универзитета и аутор је неколико патената, од којих је најпознатији онај који је омогућио повећање капацитета хард-дискова. Када је за овај петент фирма „Марвел-технолоџис“ 2016. године исплатила 750 милиона долара, била је то светска вест. На предавању професор Кавчић je говорио о свом животном путу и раду.

 
среда, 04 мај 2016 11:36
Предавање Петра Величковића

petar-velickovic smallПетар Величковић, бивши ученик Математичке гимназије који је тренутно студент на Кембриџу, је одржао у среду, 17. септембра 2014., предавање на тему "Зашто неке проблеме рачунари не могу решити?" Током предавања је увео слушаоце у основе теорије израчунљивости и изложио два доказа да постоје за рачунаре нерешиви проблеми.

Презентација

Галерија

 
среда, 23 мај 2012 21:28
Гостовање Gunter Ziegler-a

ziegler

У четвртак, 26. априла 2012. године познати математичар са Универзитета у Берлину, Gunter M. Ziegler, посетио је Математичку гимназију и одржао предавање нашим ученицима.

Део презентације

Галерија фотографија

 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 Следећа > Крај >>

Страна 1 од 3