Признања МГ ПДФ Штампа

Угледу Математичке гимназије и њеној афирмацији код нас и у свету највише су допринели успеси наших ученика постигнути у школи, студијама и на такмичењима из математике, физике и информатике.

Постигнути резултати су јединствени у свету. На међународним такмичењима ученици Математичке гимназије су освојили преко 480 медаља. Поред изузетног успеха у области математике, физике,  информатике, астрономије и астрофизике, ученици Математичке гимназије су успешни и у другим областима: освајају награде из књижевности, у глуми, спорту, шаху итд.

 Школа је добитник више значајних признања међу којима су и Доситејева награда, као и републичке награде Вук Караџић додељене за изузетне резултате постигнуте у области образовања и васпитања.

За резултате које је остварила у раду са талентованим ученицима, Математичка гимназија је примљена у Европски савет високих способности.


Математичка гимназија је и добитник Светосавске награде. 

 Влада Републике Србије је на седници одржаној 10. маја 2007. године донела Одлуку о одређивању Математичке гимназије од ПОСЕБНОГ ИНТЕРЕСА за Републику Србију.

 

              

Ученици и колектив Математичке гимназије су проглашни за НАЈ БЕОГРАЂАНЕ за 2010. годину. На 41. рођендан Студиа Б, 1. априла 2011. године, награду је уручио директор Студиа Б, г. Александар Тимофејев.

24. маја 2011. године ученицима и колективу Математичке гимназије је уручена награда Европског покрета у Србији за допринос Европи у 2011. години.

Дана 6. фебруара 2012. године, Клуб привредних новинара доделио је признање МЕНАЏЕР ГОДИНЕ за 2011. мр Срђану Огњановићу, директору Математичке гимназије ЗА УЛАГАЊЕ У ОБРАЗОВАЊЕ.

Привредна комора Београда доделила је годишњу награду "Плакета" Математичкој гимназији за изванредан допринос образовању и промоцији Србије у 2014. години.

 

 

 

 

 

 

 

Математичка гимназија је добитник награде "Најевропљанин Србије" за 2014. годину из области образовања.

 

 

 

 

 

 

Указом о одликовању председника Републике Србије Томислава Николића, Математичка гимназија је добитник Сретењског ордена трећег степена за нарочите заслуге и међународно признате резултате у просветној делатности.

 

 

У четвртак, 25. фебруара 2016. године у Скупштини града Београда на свечаној церемонији, Математичкој гимназији је уручена награда AmCham HERO - Leader in Change 2016. Специјални жири Америчке привредне коморе у Србији (AmCham) једногласном одлуком номиновао је Математичку гимназију у Београду за лауреата Специјалне награде AmCham HERO - Leader in Change за 2016. годину. Жири је у образложењу, између осталог, навео да је "Математичка гимназија у протеклих неколико деценија, упркос околностима и изостанку системске подршке, успела да континуирано изнедри светски доказане и награђене таленте". Награду је примио директор Срђан Огњановић.