Библиотека - активности

 

Тин библио тим - пројекат у организацији Библиотеке града Београда

 

Статистички подаци показју да јако мали проценат средњошколаца користи услуге јавне библиотеке. Ученици библиотеку доживљавају као досадно место, у којем не могу да се забаве и које им не може користити ни на који начин

Пројекат Тин библио тим садржи посебно креиран програм у складу са потребама и жељама младих - анимира средњошколце да користе услуге библиотеке.Ученицима се библиотека приказује као место за забаву али и место које им моће помоћи у свакодневним шсколским активностима.

Програм се састојао из три сегмента и обједињавао је едукативни и забавни садржај, промовисао здраве стилове живота и подстицао спортски дух младих.

Методолошки је конципиран као учење кроз игру.

Програм се је генерално реализовао уз форму такмичења, аико се састојао из три сегмента, од којих је само приви био такмичарски, а остала два су била едукативна.

Сегменти:

1. Такмичење ученика у тенису на Nintendo Wii конзолама;

2. Помоћ пријатеља - радионица за средњошколце о томе како им библиотека може помоћи при писању домаћих задатака, састава, семинарских радова ... Радионицу су водили библиотекари обучени за рад са младима;

3. Здраво добро! - мала радионица о здравим стиловима живота.

 

У такмичењу у тенису на Nintendo Wii конзолама је победила Тамара Радивојевић 4б, док је другопласирани био Алекса Павловић 4б. Тамара и Алекса су се тако пласирала на финални турнир.

У Београду, 28. 11. 2012. године

 

 

Галерија