Navigation

Poseta predsednice opštine Stari grad

General

U četvrtak, 30. septembra 2010. godine, Matematičku gimnaziju posetila je predsednica opštine Stari grad Mirjana Božidarević. Ovom prilikom, predsednica opštine je uručila novčane nagrade učenicima koji su osvojili medalje na međunarodnim olimpijadama i balkanijadama iz matematike, fizike, informatike, astronomije i astrofizike. Nagrade su dobili: Teodor fon Burg, Nataša Dragović, Luka Milićević, Mihajlo Cekić, Dušan Milijančević, Aleksandra Dimić, Dušan Perović, Aleksandar Vasiljković, Filip Živanović, Ognjen Marković, Nikola Mrkšić, Aleksa Stanković, Stevan Gajović, Rade Špegar,Jezdimir Milošević i Uglješa Stojanović (iz Računarske gimnazije).

Direktor Matematičke gimnazije mr Srđan Ognjanović zahvalio se opštini Stari grad koja uvek ima razumevanje za naše mlade talente. Prošle godine, nakon rekonstrukcije i nadogradnje zgrade, opština Stari grad je opremila nameštajem sve učionice, kabinete i kancelarije. Takođe, uvek kada se pojavi problem oko finansiranja putovanja na neko takmičenje, opština Stari grad izađe u susret. Tako je bilo i sa poslednjim takmičenjem iz astrofizike koje se održalo u Kini. Zahvaljujući finansijskoj pomoći opštine Stari grad, naši učenici su otputovali i osvojili četiri medalje.

- Drago mi je što i ovoga puta opština nagrađuje talentovane, ambiciozne i kreativne mlade ljude. Postigli ste zaista fantastične uspehe na proteklim olimpijadama i takmičenjima i želim vam da u budućnosti postižete još bolje rezultate. Na ovaj način ne promovišete samo sebe, nego i našu zemlju - istakla je Mirjana Božidarević.

 

Pictures

  • /uploads/attachment/vest/6916/starigrad.jpg