Навигација

Посета председнице општине Стари град

Опште

У четвртак, 30. септембра 2010. године, Математичку гимназију посетила је председница општине Стари град Мирјана Божидаревић. Овом приликом, председница општине је уручила новчане награде ученицима који су освојили медаље на међународним олимпијадама и балканијадама из математике, физике, информатике, астрономије и астрофизике. Награде су добили: Теодор фон Бург, Наташа Драговић, Лука Милићевић, Михајло Цекић, Душан Милијанчевић, Александра Димић, Душан Перовић, Александар Васиљковић, Филип Живановић, Огњен Марковић, Никола Мркшић, Алекса Станковић, Стеван Гајовић, Раде Шпегар,Јездимир Милошевић и Угљеша Стојановић (из Рачунарске гимназије).

Директор Математичке гимназије мр Срђан Огњановић захвалио се општини Стари град која увек има разумевање за наше младе таленте. Прошле године, након реконструкције и надоградње зграде, општина Стари град је опремила намештајем све учионице, кабинете и канцеларије. Такође, увек када се појави проблем око финансирања путовања на неко такмичење, општина Стари град изађе у сусрет. Тако је било и са последњим такмичењем из астрофизике које се одржало у Кини. Захваљујући финансијској помоћи општине Стари град, наши ученици су отпутовали и освојили четири медаље.

- Драго ми је што и овога пута општина награђује талентоване, амбициозне и креативне младе људе. Постигли сте заиста фантастичне успехе на протеклим олимпијадама и такмичењима и желим вам да у будућности постижете још боље резултате. На овај начин не промовишете само себе, него и нашу земљу - истакла је Мирјана Божидаревић.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6916/starigrad.jpg