Навигација

Честитка министра просвете

Опште

Министар просвете и науке Жарко Обрадовић, упутио је честитку нашим ученицима који су освојили медаље на Међународном олимпијади из математике. Текст честитке:

Поштовани господине Огњановићу,

Са задовољством и поносом смо примили вест о још једном веома значајном, светском успеху наших ученика, младих талената. Нови изванредан успех који су остварили ученици Математичке гимназије из Београда на 53. Међународној олимпијади из математике у Аргентини, у конкуренцији 100 земаља, обрадовао је читаву Србију. Молим Вас да честитке Министарства просвете и науке и моје личне честитке пренесете награђеним ученицима Теодору фон Бургу, Душану Шоботу, Ивану Танасијевићу, Игору Спаспојевићу, Радету Шпегару, Лазару Радичевићу, вођама пута професорима Ђорђу Кртинићу и Душану Ђукићу, као и читавом колективу Математичке гимназије, а посебно ученику Теодору фон Бургу који је постао најбољи млади математичар свих времена.

И овог пута показало се да таленат и вредноћа ученика, подршка породице, организованост школе и одговорност државе омогућавају највиша постигнућа наших ученика. Овај резултат, такође, показује да су својим радом и талентом наши ученици раме уз раме са својим вршњацима из света, а често и испред њих, и да Математичка гимназија са правом има и са успехом носи статус школе од посебног националног значаја.

Министарство просвете и науке, као и до сада, пружаће конкретну материјалну, али и сваку другу подршку талентованим ученицима и њиховим професорима и упорно радити на подизању квалитета образовног система Србије. Желим да и овај резултат, као и сви претходни, буду подстицај младима да уче и да на изазове знања одговарају радом и резултатима.

С поштовањем,

Министар

Проф. др Жарко Обрадовић

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6653/zarko-obradovic.jpg