Навигација

Електронско пријављивање кандидата за полагање теста способности за упис у седми разред одржаће се од 4. априла до 12. јуна 2022. године путем портала upisusedmi.mg.edu.rs.

Тест способности одржаће се 25. јуна 2022. године са почетком у 10 часова.

Календар активности

Презентација

Опширније...
Бојан Јовичић освојио прво место на Републичком такмичењу из историје

На Републичком такмичењу из историје за средње школе које се одржало 21. маја 2022. године у Пироту наш ученик првог разреда Бојан Јовичић освојио је ПРВО место.

Честитамо Бојану и његовом професору Александру Главнику.

Опширније...
Посета академији поводом доделе Награде "Доситеј Обрадовић" за животно дело академику Данилу Басти

На позив Задужбине "Доситеј Обрадовић", ученици одељења 3ц су са професором Урошем Микићем присуствовали свечаној академији поводом доделе Награде "Доситеј Обрадовић" за животно дело академику Данилу Басти. Пригодни уметнички програм одржан је на сцени "Раша Плаовић" Народног позоришта у Београду.

Опширније...
Делегација компаније Huawei  посетила МГ

У петак, 13. маја 2022. године Математичку гимназију је посетила делегација компаније Huawei Technologies Co., Ltd., са жељом да презентује најбољим такмичарима из математике наше школе могућности које та компанија нуди кроз праксу, као и помоћ у организацији такмичења ученика и студената. Делегацију Huawei су представљали Yuding Zou, директор међународног такмичења у Европи и директор људских ресурса Варшавског истраживачког центра и Yuwei Zhang, менаџер за сарадњу на међународним такмичењима у Европи.

Huawei нуди у својим развојним центрима широм света, од којих су 23 у Европи, изузетне могућности младим, талентованим људима за математику, физику, хемију и информатику. Њихови домаћини у Београду су били наши бивши ученици Никола Велов, Даница Зечевић и Kатарина Kривокућа. Ова компанија изразила је жељу да координира реализацијом конкретних пројеката у будућности у којој ће учествовати Huawei, Математички факултет и Математичка гимназија.

Опширније...
Архива вести

Обавештења и најаве

Златни олимпијци