Навигација
Четири медаље на Међународној олимпијади из информатике
На 31. Међународној  информатичкој олимпијади која се 4. до 11. августа 2019. одржаlа у Бакуу (Азербејџан) четворочлана информатичка екипа Србије је у конкуренцији 87 земаља учесница и 327 такмичара освојила 4 медаље (једну сребрну и три бронзане).
Појединачни успех такмичара је:
  • Тадија Шебез, 3. разред, гимназија Јован Јовановић Змај, Нови Сад, сребрна медаља
  • Никола Пешић, 4. разред, гимназија Јован Јовановић Змај, Нови Сад, бронзана медаља
  • Младен Пузић, 3. разред, Математичка гимназија, Београд, бронзана медаља
  • Јован Бенгин, 1. разред, Математичка гимназија, Београд, бронзана медаља
Опширније...
Похвала за Павла Смиљанића на Међународној олимпијади из астрономије и астрофизике

Међународна олимпијада из астрономије и астрофизике је ове године одржана у Мађарској у месту Kестхеј од 2. до 10. августа.

Павле Смиљанић, ученик трећег разреда Математичке гимназије освојио је похвалу.

Опширније...
Завршена акција донирања рачунара

Захваљујући, пре свега, великим донацијама Александра Кавчића и Андреја Чворе завршена је акција прикупљана средстава за набавку 100 рачунара за пет кабинета информатике Математичке гимназије. Акцију смо започели у јуну 2018. године и овог лета смо опремили све кабинете. Од следеће школске године наши ученици ће имати прилику да раде на овим модерним рачунарима. У овој акцији учествовали су:

Опширније...
Михаило Милошевић освојио бронзу на Међународној хемијској олимпијади

51. међународна хемијска олимпијада одржана је у Паризу од 21. до 29. јула 2019. Србија је била једна од 80 земаља учесница, а представљали су је: Михаило Милошевић из београдске Математичке гимназије, Игор Топаловић из Ужичке гимназије, Михаило Мирковић из Прве београдске гимназије и Александра Љубеновић из лесковачке Гимназије. Игор Топаловић је освојио сребрну медаљу, а Михајло Милошевић и Михајло Мирковић бронзане медаље, док је Александра Љубеновић добила похвалу.

Опширније...
Архива вести

Златни олимпијци