Навигација
Акција донирања рачунара

У четвртак, 28. септембра 2023. године Мирјана Катић, директор Математичке гимназије и Ана Ћешић из Фондације "Алек Кавчић" уручили су по пет рачунара са пратећом опремом и софтвером ОШ "Свети Сава" из Памбуковице крај Уба.

Овим је завршена овогодишња акција Фондације "Алек Кавчић" и Математичке гимназије да донирају рачунаре школама у Србији.

Захваљујемо се Фодацији "Алек Кавчић" која је покренула ову акцију и проф. Жељку Лежаји на издвојеном времену да рачунаре припреми и обучи ученике школа које су добиле рачунаре да раде са њима.

Опширније...
BubbleCup16

У суботу, 23.9.2023. у просторијама Мајкрософтовог развојног центра у Србији, одржан је финални круг такмичења Bubble Cup 16. На овом такмичењу се такмичио велики број наших садашњих, али и бивших ученика.

У категорији „Звезде у успону” награде су освојили тимови чији су чланови били следећи ученици:

  • 1. награда: Александар Вишњић
  • 3. награда: Филип Бојковић и Богдан Петровић

У категорији „Премијер лига” награде су освојили тимови чији су чланови били следећи ученици:

1. награда: Алекса Милисављевић, Јован Бенгин и Павле Мартиновић

Вођа једног од тимова наше школе из категорије „Звезде у успону” био је наш професор Милош Арсић.

Честитамо!

Опширније...
Фондација "Алек Кавчић" и МГ наставили са акцијом донирања рачунара

У уторак, 26. септембра 2023. године Мирјана Катић, директор Математичке гимназије и Ана Ћешић из Фондације "Алек Кавчић" уручили су по пет рачунара са пратећом опремом и софтвером ОШ "Растко Немањић" из насеља Дежева у Новом Пазару. Ова школа је састављена од осам одељења која се налазе у селима на Голији.

Фондација "Алек Кавчић" и Математичка гимназија изабрали су ову школу јер је њу завршила ученица првог разреда МГ Ана Богдановић, која је постигла изванредне резултате на такмичењима из математике као ученик ове школе. Додатна симболика је да је у засеоку Дежева рођен Св.Сава. Овом приликом домаћини су гостима организовали обилазак Петрове цркве у Новом Пазару, као и Ђурђеве ступове. Захваљујемо се оцу Гаврилу на гостопримству.

Захваљујемо се Фодацији "Алек Кавчић" која је покренула ову акцију и проф. Жељку Лежаји на издвојеном времену да рачунаре припреми и обучи ученике школа које су добиле рачунаре да раде са њима.

Опширније...
Дружење колектива МГ

У суботу, 23. септембра 2023. године, колектив МГ заједно са члановима своје породице, дружио се на Ади циганлији. Провели смо леп дан уз дружење и спортске активности.

Опширније...
Радионица у Ботаничкој башти

Ученици 7б су у четвртак 21. септембра присуствовали едукативној радионици у Ботаничкој башти „Јевремовац“ која се организује у оквиру пројекта Биолошког факултета Универзитета у Београду „И градови могу да помогну биолошкој разноврсности – оаза за пчеле и дивље опрашиваче“.

Радионицу је водила др Јована Била Дубаић, доцент на Биолошком факултету у Београду. Ученици 7б и њихов одељењски старешина Ивана Милошевић су уживали у откривању света пчела.

Захваљујемо се Ботаничкој башти, Биолошком факултету и др Јовани Била Дубаић на пруженој прилици да се организује један занимљив интердисциплинарни час.

Опширније...
Архива вести

Обавештења и најаве

Златни олимпијци