Навигација
Селена Токовић освојила другу награду на Националном такмичењу „Пословни изазов“

Селена Токовић је освојила другу награду на Националном такмичењу „Пословни изазов“ које је одржано у Београду, 1-2. фебруара у организацији Достигнућа младих.

Тиме се Селена пласирала на „Пословни изазов западног Балкана“, такмичење које ће се одржати у Црној Гори у априлу и на којем учествују награђени ученици из Србије, Црне Горе, Хрватске и Босне и Херцеговине.

Средњошколци из 42 града из целе Србије подељени у 17 петочланих тимова су имали задатак да одговоре на следећи изазов - осмислити производ или услугу која ће помоћи наставницима и ученицима да на лакши и функционалнији начин приступају учењу. Тим који је освојио другу награду је осмислио иновативни софтвер који пребацује Word документ или белешке корисника са рачунара или телефона у mp3 формат аудио снимка.

Честитамо!

Опширније...
Наши ученици на припремама на Копаонику

Од 29. јануара до 5. фебруара 2023. на Копаонику, у познатом одмаралишту ученика "Машинац" одржавају се посебне припреме за предстојећа такмичења из математике за осам ученика Математичке гимназије у пратњи професорке Иване Јовановић. Ученици интензивно раде и у преподневним и у послеподневним часовима, а наставу држе еминентни предавачи: др Миљан Кнежевић, Теодор фон Бург и Милан Гелић.

Ове припреме је омогућио је Телеком Србије коме се посебно захваљујемо!

Опширније...
Посета делегације Yandex Education

У понедељак, 30. јануара 2023. године Математичку гимназију посетила је делегација из Yandex Education. У срдачном разговору са директорком Мирјаном Катић договорена је сарадња између Математичке гимназије и Yandex Education. Сарадња би се односила на:

  • пружању додатне едукације наших наставника;
  • пружању подршке нашим ученицима у додатном раду;
  • организацији нових такмичења из информатике у Србији.
Опширније...
Још једна посета Хиландару

Професори Математичке гимназије Жељко Лежаја и Иван Станић имали су част да у оквиру сарадње са организацијом "Дар" посете манастир Хиландар од 24. до 28. јануара 2023. и присуствују свечаној прослави празника Светог Саве.

На крају посете, професорима је игуман манастира архимандрит Методије уручио писмо директорки Математичке гимназије Мирјани Катић о прихватању сарадње са нашом школом. Надамо се да ћемо убрзо имати прилику да угостимо оца Методија и том приликом и озваничимо почетак наше сарадње као и да барем делимично узвратимо за указано нам гостопримство у нашем светом манастиру.

Захваљујемо се и Драгану Калајановићу испред организације "Дар" на организацији овог путовања.

Опширније...
Школска слава 2023.

У Математичкој гимназији је, по традицији, свечано и достојно, пригодним програмом, уз славски колач и молитве у част светитеља, обележен Савиндан. Славска свечаност почела је богослужбеним чином резања славског колача у присуству свештеника Вазнесењске цркве, директорке Мирјане Катић, вероучитеља Саве Цуњка, ђака, запослених и пријатеља школе. Министарка здравља, госпођа Даница Грујичић, указала нам је посебну част својим присуством.

Директорка се обратила присутнима, пожелела срећну славу и саопштила две дивне вести – прва, матурант Матеја Вукелић, награђен је Светосавском наградом; друга, Математичка гимназија је успоставила блиску сарадњу са Хиландаром захваљујућу којој ће ученици наше школе посећивати ово најсветије православно место, древни и духовни светионик српског народа.

У уметничком делу програма учествовали су наши ученици који су песмом, пригодним рециталом и фолклорним наступом подсетили на лепоту наше традиције, значај Светог Саве, његовог дела и његових речи. Управо је једна од порука коју нам је оставио Сава, била мото приредбе: Свагда имајте мир и љубав међу собом.

Програм је припремила Јелена Нововић, професорка српског језика и књижевности.

И ове године приредбу је снимала и уживо преносила екипа МГ ТВ-а. Снимак се може погледати на линку.

Сви учесници у програму заслужили су дивљење и велико хвала, јер су изразили своју жељу да учествују у програму, одвајали своје драгоцено време за пробе, показали своју даровитост и, на крају, топло и из срца пренели присутнима поруку и емоцију коју носи Савино име.

Опширније...
Архива вести

Обавештења и најаве

Златни олимпијци