Навигација

Дана, 21. маја 2023. године у 10 часова одржан је пријемни испит за упис у први разред  Математичке гимназије.

УСЛОВИ УПИСА

Ученици који су завршили основно образовање и васпитање или последња два разреда основног образовања и васпитања у иностранству или који су у Републици Србији завршили страну школу или последња два разреда основног образовања и васпитања у страној школи уписују се преко броја одређеног за упис ученика ако су положили пријемни испит. Ови ученици треба да:

  • нострификују докумнета у Министарству просвете (позвати Министарство просвете и питати их где да донесу документа на нострификацију),
  • оду у Окружну уписну комисију (Захумска 14) где треба да поднесу пријаву да желе да се упишу у Математичку гимназију.

Ова документа се доносе на упис у Математичку гимназију.

Опширније...

Дана, 24. јуна 2023. године у 10 часова одржаће се тест способности за упис у седми разред Математичке гимназије.

Пријава ученика за полагање теста способности се врши електронски путем ПОРТАЛA

Пријављивање је омогућено од 18. априла до 12. јуна 2023. године. После 12. јуна неће бити могуће пријавити се за полагање теста способности за упис у седми разред МГ.

Све информације везане за упис у седми разред налазе се на порталу. За додатна питања обратите се на меијл mg@mg.edu.rs.

Опширније...
Посета представника општине Стари град

У четвртак, 1. јуна 2023. године Математичку гимназију су посетили представници општине Стари град - господин Радослав Марјановић, председник опшине Стари град, господин Александар Пуача, помоћник председника општине и господин Дејан Вукшић, управитељ фондације Староградска фондација. Током посете упознали су се радом Математичке гимназије, као и са радом секције примењене физике и електронике. Чланови секције ПФЕ су гостима презентовали  пројекте на којима раде.

Опширније...
Српска физичка олимпијада 2023.

Од 26. до 27. маја 2023. године одржана је Српска физичка олимпијада на Природно-математичком факултету у Новом Саду. На такмичењу је учествовало 19 ученика из Србије од којих је 10 из Математичке гимназије и остварили су сјајне резултате:

  • Вук Хип је освојио I награду као апсолутни победник такмичења.
  • Ђорђе Паројчић је освојио II награду.
  • Никола Лакић, Ања Шушњар, Вукашин Бабић, Михаило Јанчевић, и Јован Милићев освојили су III награде.
  • Огњен Јанковић и Анђела Радека су похваљени.

Вук Хип и Ђорђе Паројчић су остварили и пласман на Међународну олимпијаду из физике где ће представљати Србију од 10. до 17. јула 2023. у Токију.

Честитамо свим ученицима на сјајним резултатима!

Ученике су на такмичењу пратили наставници физике Душан Ђорђевић и Иван Станић.

Опширније...
Архива вести

Златни олимпијци