Навигација

У њеним патикама

У оквиру пројекта „У њеним патикама“ који су прошле школске године, а под покровитељством амбасаде САД, започеле професорке Ивана Милошевић и Анђелка Петровић одржана је радионица за ученике средњих школа у Америчком кутку у Суботици.

Радионицу је отворила Холи Зардус, аташе за културу Амбасаде САД у Београду. Тема радионице били су родно засновани стереотипи у роману „Убити птицу ругалицу“ Харпер Ли. Радионици су присуствовали ученици Техничке и Медицинске школе из Суботице.

Захваљујемо се свим учесницима на занимљивом разговору и конструктивном приступу теми. Надамо се да ће бити прилике да се дружимо на сличним радионицама и у другим градовима Србије.


У свечаној сали Математичке гимназије одржана је свечаност поводом завршетка пројекта „У њеним патикама“. Реч је о онлајн читалачком клубу који је радио 9 месеци и окупио око 70 ученика и наставника из Сомбора, Новог Сада, Бечеја, Бајине Баште, Бујановца, Крагујевца, Ниша и Београда.

У свечаној сали Математичке гимназије одржана је свечаност поводом завршетка пројекта „У њеним патикама“. Реч је о онлајн читалачком клубу који је радио 9 месеци и окупио око 70 ученика и наставника из Сомбора, Новог Сада, Бечеја, Бајине Баште, Бујановца, Крагујевца, Ниша и Београда.

Тема којом су се и ученици и наставници бавили била су људска, пре свих, женска права кроз америчку књижевност 20. века, а читав пројекат подржала је амбасада Сједињених Америчких Држава у Београду.

Свечаност је отворила директорка Математичке гимназије Мирјана Катић. Уиме амбасаде САД у Београду окупљенима се обратила Stephanie Papp.

У току радионичарског дана, упркос многобројним обавезама, учесницима се обратила и Снежана Вуковић испред Министарства просвете.

Посебну захвалност дугујемо НВО Атина.

Едукаторке ове организације одржале су радионицу на тему стереотипа о мушкарцима и женама.

Дан је био и радионичарски и свечан и забаван, а на крају је свака школа представила свој видео-задатак инспирисан прочитаним у протеклих 9 месеци.

Захваљујемо се свим ученицима и наставницима као и пријатељима Математичке гимназије који су омогућили да овако дуг и садржајан пројекат живи читавих 9 месеци.

Галерија


 

ПИТАЊА ЗА РОМАН КЕРИ

АСОЦИЈАЦИЈА ЗА ВЕЖБАЊЕ

(Да би се игрица покренула потребно је притиснути F5, а онда кликнути на поље које играч жели да отвори)

 


Захваљујући подршци америчке амбасаде у Београду наше две професорке – Ивана Милошевић, професорка енглеског језика и Анђелка Петровић, професорка српског језика и књижевности, ове јесени покренуће онлајн читалачки клуб за средњошколце.

Тема овогодишњег читалачког клуба биће људска права, родна равноправност и медијска писменост кроз одабрана дела америчке књижевности 20. века.

У пројекту учествују школе из Ниша, Сомбора, Новог Бечеја, Новог Сада, Бајине Баште, Бујановца, Крагујевца и Београда. Свака школа делегираће 2 до 3 наставника и до 12 ученица и ученика. Клуб почиње са радом у октобру 2022. а читање, дебатовање и освешћивање завршавају у јуну 2023. године.

Драго нам је што је пројекат професорки Милошевић и Петровић препознат као квалитетан и друштвено користан.

Обавештења и најаве