Навигација

Директор

Срђан Огњановић

 

Mр Срђан Огњановић
Контакт телефон: 2681-721
Еmail: srdjan@mg.edu.rs;  srdjan.ognjanovic@mg.edu.rs

 

Срђан Огњановић је рођен 1954. године у Београду, где је завршио основну школу и први разред гимназије. Већ у том периоду показивао је изразито интересовање и способности за математику. То је резултирало одлуком да 1969. године полаже пријемни испит за упис у други разред Математичке гимназије. Као ученик другог, трећег и четвртог разреда гимназије учествовао је и освајао награде на републичким такмичењима из математике, а као ученик трећег и четвртог разреда освајао је награде и на савезним такмичењима. Био је члан осмочлане олимпијске екипе СФРЈ на XIV међународној математичкој олимпијади, одржане 1972. године у Пољској. На Групи за математику Природно-математичког факултета Универзитета у Београду дипломирао је 1976. године. Исте године запослио се у Математичкој гимназији, у којој је током пуне три деценије предавао готово све математичке предмете. На математичком факултету у Београду магистрирао је 1996. године са темом Лукасијевичеве дедуктивно импликативне алгебре.

Дана, 1. априла 2008. године, функцију в. д. директора Математичке гимназије, на основу одлуке Школског одбора, преузео је мр Срђан Огњановић, професор математике у Математичкој гимназији, а 11. јуна 2008. године постављен је за директора Математичке гимназије. На основу одлуке Школског одбора и сагласности Министарства просвете и науке, 11. јуна 2012. године продужен је мандат на још четири године мр Срђану Огњановићу, на место директора Математичке гимназије, а 12. јуна 2016. године продужен је мандат на још четири године.

Дана 6. фебруара 2012. године, Клуб привредних новинара доделио је признање МЕНАЏЕР ГОДИНЕ за 2011. мр Срђану Огњановићу, директору Математичке гимназије ЗА УЛАГАЊЕ У ОБРАЗОВАЊЕ.

У традиционалној серији Блица "300 најмоћнијих у Србији у 2011. години" директор Математичке гимназије, Срђан Огњановић, заузео је 274. место. Претходне године био је на 300. месту. Као објашњење наведено је: "Математичка гимназија у Београду је прави расадник српских талената расутих по свету, а Огњановић је директор те институције". Критеријуми којима су се руководили при избору најмоћнијих су: финансијски и политички утицај, препознатљивост у јавности, лични ауторитет институције коју представљају, лична харизма и лакоћа остваривања циљева.