Навигација

Директор

Мирјана Катић, директор МГ

 

Мирјана Катић
Контакт телефон: 2681-721
Еmail:
direktor@mg.edu.rs, 
mirjana.katic@mg.edu.rs

 

Дана, 7. октобра 2019. године, функцију директора Математичке гимназије, на основу Решења Министарства просвете, науке и технолошког развоја број 119-01-00407/2019-03 од 10.06.2019., преузела је Мирјана Катић, професор математике у Математичкој гимназији.

Мирјана Катић је рођена у Земуну. Након завршене Математичке гимназије уписује Математички факултет Универзитета у Београду који је завршила као најбољи студент.

Од 2011. године је запослена на неодређено време на пословима наставника математике у Математичкој гимназији, а од 2000. године је радила спољни сарадник у Математичкој гимназији.

Од 2011. до 2019. године Мирјана Катић је била управитељ Фондације „Алмаги“.

Награде и похвале:
  • 2017. похвала најпрестижнијег факултета за техничке науке на свету Massachusetts Institute of Technology, САД за изузетан рад са студентом наведеног факултета, Николом Раичевићем.
  • 2017. награда Аутономне Покрајине Војводине, као ментору ученице Данице Зечевић, која је постигла врхунске резултате на такмичењу.
  • 2015. награда Аутономне Покрајине Војводине, као ментору ученика Огњена Тошића, који је постигао врхунске резултате на такмичењу. .

Обавештења и најаве

Приче о архитектури

Математичка гимназија и Фондација Свети Архангели позивају вас на предавање "Приче о архитектури (о мерама, мери и складу)" које ће се одржати у Математичкој гимназији у петак, 22. новембра 2019. године у 13 часова.

Опширније...

И ове године Телеком Србија позива ученике гимназија са специјализованим одељењима за таленте на пољу математике, информатике и рачунарства да учествују у новом циклусу mts app конкурса како би унапредили своје знање у креирању мобилних апликација.

Опширније...