Навигација

Бронза за Младена Пузића

ОпштеМЕЂУНАРОДНА ТАКМИЧЕЊА-фотографије

У Москви се од 6. до 10. марта 2019. године одржало финале руске олимпијаде из информатике. Финалу је претходило неколико квалификационих турнира. Након озбиљне селекције са више од 3000 учесника, на финале је позвано 400 учесника из 7 земаља. Четири ученика Математичке гимназије (Младен Пузић, Игор Павловић, Магдалина Јелић, Марко Грујчић) и професорка Јелена Хаџи-Пурић су учествовали на овом престижном такмичењу. Резултати:

  • Младен Пузић, БРОНЗАНА МЕДАЉА - 413 поена
  • Магдалина Јелић, 303 поена
  • Игор Павловић, 265 поена
  • Марко Грујчић, 153 поена

Током два такмичарска дана (10 часова рада) такмичари решавају 8 задатака. Наша делегација је имала прилике да слуша предавања програмера из најпознатијих руских ИТ компанија, али и да покаже своје вештине. По веома строгим правилима, свега 25% ученика освоји награду на завршном финалу. Општа оцена такмичара и професора је да је привилегија бити позван међу најбољих 400 младих програмера Русије, али и да је огроман успех изборити се за награду и похвалу међу 3212 такмичара који су прошли први круг квалификација.

Честитамо свим нашим ученицима на одличним резулатима, и поносимо се успехом нашег ученика Младена Пузића!!!

Истичемо да на овако јаком турниру није присутно много такмичарки и да смо поносни на успех наше ученице Магдалине Јелић која је заједно са такмичаркама из других земаља позвана на сцену да прими награду за најуспешније такмичарке.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7042/mladen-puzic.png
  • /uploads/attachment/vest/7042/moskva2019delegacija.png