Навигација

Једно сребро и три бронзе на ЕЈОИ 2020.

ОпштеМЕЂУНАРОДНА ТАКМИЧЕЊА-фотографије

На 4. европској јуниорској информатичкој олимпијади - EJOИ 2020, која се од 2. до 6. септембра одржала у Тбилисију, Грузија уз онлајн учешће свих земаља, наша јуниорска информатичка репрезентација је освојила једну сребрну и три бронзане медаље. На такмичењу је учествовало 132 такмичара из 27 земаља. Медаље су освојили:

  • Филип Бојковић, 1. разред, Математичка гимназија (Београд), СРЕБРО
  • Вук Долијановић, 2. разред, Математичка гимназија (Београд), БРОНЗА
  • Немања Мајски, 1. разред, Гимназија Вељко Петровић (Сомбор), БРОНЗА
  • Јован Милићев, 1. разред, Математичка гимназија (Београд), БРОНЗА

Као чланови репрезентације Србије, учествовали су и Филип Гојковић (1. разред, Математичка гимназија Београд), Јован Николић (1. разред, Математичка гимназија Београд).

Честитамо нашим младим информатичарима, њиховим родитељима и менторима!

На ЕЈОИ такмичењу, током два дана такмичари решавају 6 проблемских задатака у програмским језицима C++ и Java. Такмичари се такмиче појединачно, а сваку земљу заступа тим од четири ученика (рођених 2005. године или млађи). С обзиром да је овогодишње такмичење имало онлајн издање, додатни изазов је било креирање мултимедијалне учионице са две камере које снимају учионицу и појединачним камерама које снимају лица сваког такмичара, али и активности рачунара током 4 сата такмичења сваког дана како такмичари не би прекршили веома строга правила о регуларности онлајн такмичења.

Наступ наших младих информатичара организовале су стручне екипе у рачунарској лабораторији Математичког факултета уз учешће стручног тима репрезентације Србије коју су чинили и бивши ученици Математичке гимназије: Јелена Хаџи-Пурић (члан Међународног комитета ЕЈОИ), Владимир Миленковић (вођа тима), Младен Пузић (заменик вође тима), Милош Арсић (контролор EJOI регуларности и видео мониторинга).

Званичан сајт такмичења

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7470/ejoi-2020.jpg