Навигација

Четири медаље за младе информатичаре

ОпштеМЕЂУНАРОДНА ТАКМИЧЕЊА-фотографије

Од 13 до 14. фебруара 2021. су одржана два кола велике међународне олимпијаде у програмирању Инфо(1) Куп 2021. Домаћин такмичења у онлајн формату је Национални центар изврсности Румуније (Прахова). Учествовало је 233 ученика из 19 земаља са три континента које имају традицију одличних резултата на информатичким олимпијадама.

ИнфО(1) Куп је веома захтевно информатичко такмичење с обзиром да екипа такмичара и стручних вођа мора да обави доста техничких припрема пред напредни петочасовни информатички вишебој.

На турнир се пласирало осам ученика првог разреда Математичке гимназије који су имали одличан тимски наступ, а четири ученика су освојила и медаље у појединачној конкуренцији:

  • ФИЛИП БОЈКОВИЋ – сребрна медаља
  • ЈОВАН МИЛИЋЕВ – бронзана медаља
  • ЈОВАН НИКОЛИЋ – бронзана медаља
  • ФИЛИП МАРКОВИЋ – бронзана медаља

Све похвале за наступ и осталим члановима тима: Вукашин Бабић, Душан Видојевић, Ања Дожић, Угљеша Кузманов.

И ове године су такмичари имали прилике да виде колико је важно поседовати опште информатичко образовање, јер су у овом информатичком вишебоју показали не само да су одлични у традиционално тешким информатичким дисциплинама алгоритмике и програмских парадигми, већ су се показали и као одлични познаваоци пројектовања програма и управљања оперативним системима и рачунарским мрежама.

Екипу је водила Јелена Хаџи-Пурић.

Хвала директорки Математичке гимназије и њеном стручном тиму који су обезбедили инфраструктуру за одржавање такмичења и несебично хвала нашим драгим домаћицама Снежани Стајић и Сандри Шкрбић које су нам омогућиле безбедно учешће током вишечасовног информатичког вишебоја.

Честитамо ученицима, њиховим родитељима и предметним професорима.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7521/003IzvestajFotka.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7521/001IzvestajFotka.png
  • /uploads/attachment/vest/7521/002IzvestajFotka.jpg