Навигација

Четири медаље на БОИ 2021.

Опште

28. Балканијада из информатике је одржана у склопу 13. Јесењег трунира у Шумену (ИАТИ). Домаћини такмичења су били општина Шумен, Универзитет у Шумену и школа „А&Б“ од 24.11.2021. од 29.11.2021.

Првог дана је организована церемонија отварања током које су такмичаре поздравили организатори турнира и председник Балканијаде, Миле Јованов. Наредног дана је одржано пробно такмичење, где су такмичари могли ближе да се упознају са системом на којем ће се такмичити. Само такмичење је било одржано 26.11.2021 и 27.11.2021. Оба дана, такмичење је трајало по пет сати, током којих су такмичари решавали по три проблема. На основу тих резултата, додељене су медаље тимовима који су учесници Турнира, односно Балканијаде.

На самој Балканијади је учествовало укупно 37 такмичара из 10 земаља: Србија, Босна и Херцеговина, Македонија, Турска, Kипар, Грчка, Албанија, Румунија, Молдавија и Бугарска. Наша екипа је изабрана на основу резултата Српске информатичке олимпијаде одржане у мају ове године. Због различитих епидемиолошких околности и мера, било је дозвољено да такмичари из неких земаља раде такмичење и од куће. Такмичари су морали да имају укључену камеру и да дозволе снимање екрана, као гаранцију против варања. Наша репрезентација је такмичење радила на Математичком факултету и остварила следеће резултате:

  • Јован Бенгин, ученик Математичке гимназије - златна медаља
  • Матеја Вукелић, ученик Математичке гимназије - сребрна медаља
  • Александар Вишњић, ученик Математичке гимназије - бронзана медаља
  • Филип Бојковић,ученик Математичке гимназије - бронзана медаља

Укупно је било додељено 5 златних, 6 сребрних, 10 бронзаних медаља, као и 5 почасних награда.

Лидер тима: Алекса Милисављевић, бивши ученик МГ.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7609/viber_slika_2021-12-04_18-15-44-330.jpg