Навигација

Једанаести "мтс апп конкурс"

Опште

У оквиру једанаестог „мтс апп конкурса“ који организује Телеком Србија, у уторак, 22.02.2022. године, своје апликације су онлајн пред стручним жиријем представили следећи тимови које чине ученици и ученице наше школе:

  • Тим „The Coconut Fruit“ са апликацијом „Upomoć!“, Наташа Ковачевић, Милош Крнета и Селена Токовић
  • Тим „V&M“ са апликацијом „BeyondMath“, Матеја Вукелић и Вук Долијановић

Конкурс се организује за гимназије за ученике са посебним способностима за математику и гимназије за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику, а наша школа је прва школа у којој је овај конкурс реализован пре једанаест година. На овогодишњем конкурсу је представљено 25 апликација из 14 гимназија.

Поред наше школе, учествовале су: Гимназија ,,Патријарх Павле“ из Београда, Гимназија „Бора Станковић“ из Ниша, Шабачка гимназија, Осма београдска гимназија, Гимназија „Бора Станковић“ из Врања, Гимназија Пирот, Гимназија „Јован Јовановић Змај“ из Новог Сада, Паланачка гимназија из Смедеревске Паланке, Шеста београдска гимназија, Гимназија Младеновац, Рачунарска гимназија из Београда, Гимназија Нови Пазар и Гимназија са домом ученика за талентоване ученике ,,Бољаи“ из Сенте.

Задатак конкурса је био да се осмисли и направи занимљива, иновативна и пре свега корисна апликација у Андроид™ ОС-у или иОС-у, за мобилни телефон или таблет, која би као додатну предност имала друштвено одговорну намену, или би на одређени начин могла да унапреди употребу мобилних уређаја, да допринесе превенцији или превазилажењу ситуација на пољу заштите животне средине или ситуација насталих у случају епидемија, као што је епидемија изазвана вирусом корона.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7641/telekom_1.jpg