Навигација

EUROBOT JUNIOR 2022.

ОпштеМЕЂУНАРОДНА ТАКМИЧЕЊА-фотографије

11. и 12. јуна 2022. године у Паризу одржано је Европско јуниорско такмичење из роботике (EUROBOT JUNIOR 2022) на којем су се такмичила 72 ученика, односно 18 екипа.

Ове године екипа Математичке гимназије је први пут учествовала на овом такмичењу и освојила 11. место. Наш тим су чинили ученици: Филип Бајрактари, Филип Јеремић, Коста Стојановић, Никола Ковачевић и професор Јовица Милосављевић.

Такмичење се изводило тако да су се тимови такмичили међусобно. Један меч траје 100 секунди. На столу, на коме је мапа са задатим координатама препрека и постављеним предметима, робот треба да однесе са једне задате тачке на другу. Наш тим је имао два робота - први је био управљачки којим возач управља, док је други робот био аутономан.

Наши ученици су у врло кратком року и великим трудом и залагањем направили оба робота након што су победили на Државном такмичењу у Новом Саду.

Приликом боравка у Паризу наш тим је примила амбасадорка Србије у Паризу госпођа Наташа Марић.

Захваљујемо се компанијама које су имале велико разумевање и помогле да наш тим оде у Париз. То су: Hooloovoo, Tenderly, HDL Design House, Smart Cat. Без ваше помоћи наши ученици не би могли да оду на ово престижно такмичење. Хвала!

Честитамо нашим ученицима и професору Јовици Милосављевићу!