Навигација

Екипа Србије освојила три медаље на ЈБОИ 2022.

ОпштеМЕЂУНАРОДНА ТАКМИЧЕЊА-фотографије

Јуниорска балканска информатичка олимпијада (Junior Balcan Olympiad in Informatics – JBOI) одржана је у граду Дорохој у Румунији, од 29. августа до 3. септембра 2022. године. На олимпијади је учествовало укупно 47 такмичара из 12 земаља.

Тим Србије је освојио три медаље и једну похвалу:

  • Војислав Андрић, ученик првог разреда Математичке гимназије у Београду освојио је сребрну медаљу
  • Јован Кулезић, ученик осмог разреда ОШ „Анта Богићевић“ у Лозници (сада ученик првог разреда МГ)  освојио је бронзану медаљу
  • Стефан Шебез, ученик осмог разреда Гимназије „Јован Јовановић Змај“ у Новом Саду ада ученик првог разреда МГ) освојили је бронзану медаљу
  • Константин Пашић, ученик осмог разреда ОШ „Бановић Страхиња“ у Београду добио је похвалу.

Четворочлана екипа Србије одабрана је на основу низа такмичења овогодишњег циклуса, у организацији Друштва математичара Србије, а под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Руководиоци екипе биле су Марија Тасић – Педагошки факултет у Врању Универзитета у Нишу и Јелена Матејић – Природно-математички факултет Универзитета у Нишу.

У тренутку објављивања ове вести, Војислав Андрић је уписао други разред, а Јован Кулезић и Стефан Шебез уписали су први разред Математичке гимназије у Београду. Константин Пашић сада похађа први разред Рачунарске гимназије у Београду.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7704/jboi-2.jpeg
  • /uploads/attachment/vest/7704/jboi-1.jpeg