Навигација

Регионални пословни изазов 2022.

Опште

Селена Токовић, ученица трећег разреда, освојила је прву награду на Регионалном такмичењу „Пословни изазов“ које је одржано у Хотелу М у среду, 9. новембра 2022. године.

Ово такмичење има за циљ да ученицима пружи увид у савремени начин пословања и мотивише их да размишљају проактивно и своје идеје спроведу у дело. Развијањем вештина на иновативан начин, ученици унапређују свој предузетнички дух и повећавају могућности за запошљавање.

Нашу школу су на такмичењу представљали, поред Селене, и Марко Попадић и Никола Грујић. На такмичењу је учествовало укупно 105 ученика из 30 школа. Организатор такмичења је организација Достигнућа младих.

Учесници такмичења су били подељени у петочлане тимове и осмишљавали су идеју као одговор на постављени „изазов“. Овогодишњи изазов је био да се осмисле производ или услуга који ће елиминисати прекомерну изложеност штетним звуковима у великим градовима. Ученици су размишлали како може да се смањи или неутралише бука којом смо окуржени на сваком кораку и тражили су начин како да се тишина „ушуња на велика врата“ и постане део метропола попут Београда.

Чланови жирија су били представници компанија NCR Foundation, UniCredit Bank, CAMEUSE, Nestle и Универзитета Метрополитан.

Прво место освојио је тим број 5 који су осмислили бежичне слушалице које аутоматски препознају буку и пригушују је тако да у миру можете наставити своје активности. Поред Селене Токовић, ову фантастичну петорку чинили су још: Милица Јелић (Средња школа, Барајево), Михајло Вучковић (Техничка школа “Железник”), Милош Алексић (Геодетска техничка школа) и Соња Мудрић (Четврта гимназија). Друго место заузео је тим број 12 који је проблем звучног загађења решио прављењем пригушивача за моторна возила. Треће место освојио је тим број 9 који су осмислили завесу од рециклираних и еколошких материјала за редуковање буке.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7730/Regionalni_Poslovni_izazov_MG_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7730/Regionalni_Poslovni_izazov_MG_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7730/Regionalni_Poslovni_izazov_MG_3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7730/Regionalni_Poslovni_izazov_MG_4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7730/Regionalni_Poslovni_izazov_MG_5.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7730/Regionalni_Poslovni_izazov_MG_6.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7730/Regionalni_Poslovni_izazov_MG_7.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7730/Regionalni_Poslovni_izazov_MG_8.jpg