Навигација

Десет награда на Републичком такмичењу "Дабар"

Опште

На републичком нивоу такмичења „Дабар“ које је одржано у Крушевцу, 17. децембра, ученици Математичке гимназије су освојили укупно 10 награда у две различите категорије.

У категорији МегаДабар (7. и 8. разред) прву награду је освојио Вања Миладиновић. У истој категорији, другу награду су освојили Јован Милошевић, Петар Алабурић, Велизар Ивановић, Виктор Трајковић и Марко Дуганџић, а трећу Огњен Дмитровић.

У категорији ТераДабар (3. и 4. разред) прву награду су освојили Михаило Јанчевић и Вукашин Бабић, а трећу Јован Николић. Велики успех је био пласман ученика наше школе на републички ниво такмичења. У категорији МегаДабар се од 18.886 учесника такмичења међу 100 најбољих пласирало наших 16 ученика.

У категорији ГигаДабар смо од 8.096 имали два ученика међу најбољих 30. Наших 7 ученика се пласирало у категорији ТераДабар у најбољих 40 од 3.833 такмичара.

Ученици наше школе су присуствовали свечаном отварању такмичења којем су присуствовали и помоћница градоначелника града Крушевца, начелник школске управе, а присутнима се обратио и наставник Милан Рајковић, члан организационог одбора такмичења.

Кратак видео са отварања

Након такмичења, ученици су се прошетали центром града и обишли цркву Светог Првомученика Стефана, познатију као Лазарица. Учесници републичког нивоа такмичења из наше школе су Михаило Јанчевић, Вукашин Бабић, Јован Николић, Данило Грбић, Ања Дожић, Софија Спахић, Ђорђе Томић, Ђорђе Лужњанин, Тамара Стошић, Вања Миладиновић, Јован Милошевић, Петар Алабурић, Велизар Ивановић, Виктор Трајковић, Марко Дуганџић, Огњен Дмитровић, Небојша Лазић, Филип Баћовић, Вук Николов, Василије Вићовац, Богдан Миловановић, Лука Перовић, Алекса Васић, Никола Шами и Мина Дабовић.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7748/2022_Dabar_01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7748/2022_Dabar_02.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7748/2022_Dabar_03.jpg