Навигација

Сарадња са УНХЦР

ОпштеДОГАЂАЈИ-фотографије

И ове године Математичка гимназија учествује у пројекту Агенције Уједињених нација за избеглице под називом У њиховим патикама.

У питању је радионица и пројекат који окупља 13 гимназија и средњих школа из целе Србије са циљем борбе против ксенофобије.

Тим Математичке гимназије ове године предводи професорка енглеског језика Ивана Милошевић, а ученице које нас представљају су Нађа Калуђеровић (2е) и Милена Милановић (2е).

Модераторка и један од идејних твораца ове радионице, односно, пројекта, је наша професорка српског језика и књижевности Анђелка Петровић.

Пред професорком Милошевић и нашим ученицама је вишемсечни напоран на рад на изради конкурсног задатка чији је циљ унапређење живота и интеграција у заједницу присилно расељених лица.

Подсећамо да је на прошлогодишњем конкурсу тим Математичке гимназије, који је предводио професор српског језика и књижевности Урош Микић, а који су чинили ученици Иван Грего (4ц) и Даријо Радодојчић (4а) освојио 1. место направивши апликацију за говорнике арапског језика који уче српски.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7777/slika_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7777/slika_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7777/slika_3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7777/slika_4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7777/slika_5.jpg