Навигација

Четири награде на републичком такмичењу "Дабар"

ОпштеТАКМИЧЕЊА У ЗЕМЉИ-фотографије

На ребуличком такмичењу из информатичког и рачунарског начина размишљања „Дабар“ ученици Математичке гимназије су освојили четири награде.

Такмичење је одржано у Крушевцу у основним школама "Драгомир Марковић" и "Доситеј Обрадовић", у суботу 16. децембра. Ученици наше школе су путовали у Крушевац у сарадњи са Рачунарском гимназијом.

У категорији која обухвата 7. и 8. разред, Вања Миладиновић је освојио прву награду, а Алекса Ћорлука другу. У категорији која обуквата 1. и 2. разред, Kоста Тинтор је освојио прву награду, а Јован Милошевић трећу.

Велики успех је већ било учешће наших 15 ученика на републичком такмичењу на којем је позвано и учествовало 194 ученика од укупно 64.352 учесника школског такмичења из свих категорија из целе Србије.

Удружење „ИТ–УПС“ (Информационе технологије – Удружење професора Србије, са седиштем у Крушевцу) је званичан део „Дабар“ организације и организатор такмичења за Србију. Такмичење је део познатог међународног такмичења: https://www.bebras.org/

На републичком такмичењу су учествовали: Алекса Ћорлука, Вања Миладиновић, Филип Баћовић, Тамара Стошић, Вања Јеловац, Ђорђе Перишић, Огњен Дмитровић, Јован Милошевић, Мија Зелић, Kоста Тинтор, Душан Kисић, Филип Шумић, Василије Хаџи-Пурић, Никола Шами и Милица Влашкалић.

Професори који су нашим ученицима омогућили да учествују на овом такмичењу су: Јелена Хаџи-Пурић, Станка Матковић, Снежана Јелић, Ивана Јовановић-Мастиловић, Милош Арсић, Марина Ђуришић, Мина Шекуларац и Олга Митриновић.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7910/2023_Dabar_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7910/2023_Dabar_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7910/2023_Dabar_3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7910/2023_Dabar_4.jpg