Навигација

Петра Бабић освојила другу награду на "Пословном изазову"

ОпштеТАКМИЧЕЊА У ЗЕМЉИ-фотографије

Петра Бабић, ученица четвртог разреда, је освојила другу награду на националном финалу такмичења средњошколаца у предузетничким вештинама „Пословни изазов” које је одржано 6. и 7. фебруара у Београду. Тиме се наша ученица пласирала на Пословни изазов западног Балкана који ће ове године бити одржан у Хрватској, на којем учествују вршњаци из Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске.

Такмичење је окупило 100 ученика из 76 средњих школа из целе Србије који су победили на регионалним такмичењима одржаним прошле године. Петочлани тимови састављени од ученика из различитих школа добили су задатак да осмисле производ или услугу која ће помоћи да Београдски маратон постане догађај са што мањим еколошким отиском. Уз помоћ пословних ментора креирали су бизнис планове за своје идеје које су на крају дана у троминутним презентацијама представили члановима жирија.

Другу награду на такмичењу освојио је тим бр. 19 који је осмислио идеју о производњи и дистрибуцији иновативних биоразградивих капсула испуњених водом или спортским напицима.

Чланови тима су:

  • Ангелина Јелена Јелић – Медицинска школа “7. Април”, Нови Сад
  • Петра Бабић – Математичка гимназија, Београд
  • Тамара Вучан – Економско-трговинска школа „Паја Маргановић“, Панчево
  • Алекса Ступић – Медицинска школа, Ужице • Стефан Живковић – Техничка школа, Зајечар

Такмичење “Пословни изазов” је покренуто пре 15 година са намером да подстакне средњошколце да употребе своје вештине на иновативан начин како би унапредили свој предузетнички дух и повећали своје могућности за запошљавање. У току школске године на седам регионалних Пословних изазова (у Чачку, Лесковцу, Зајечару, Kрагујевцу, Новом Саду и Београду) учествује више од 700 ученика из 120 општина у Србији у којима се спроводе образовни програми Достигнућа младих из области предузетништва и финансијске писмености.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7926/2024_Nacionalni_poslovni_izazov.jpg