Навигација

Математичка гимназија на Националној конференцији наставника

ОпштеДОГАЂАЈИ-фотографије

Достигнућа младих су организовала Националну конференцију наставника у Врњачкој Бањи од 22. до 24. октобра 2023. године. Наша школа већ дуг низ година нуди ученицима изузетну прилику да учествују у разним програмима који их оснажују у области предузетништва.

Током три конференцијска дана су одржана многобројна предавања у различитим областима. Психијатар др Зоран Илић је кроз интерактивну радионицу обрадио тему раног препознавања знакова психичких поремећаја код ученика, као и технике помоћу којих наставници могу да се носе са стресом и стресом ученика. Посебно интересантно и актуелно је било предавање др Немање Петровића о ревулуцији вештачке интелигенције, са освртом на могуће употребе и злоупотребе у процесу образовања. О томе како могу да се што више мотивишу ученици у дигиталном простору, кроз кратке видео садржаје и размену мишљења на платформи која је популарна међу младима TikTok, је причала др Тијана Продановић, астрофизичарка.

Наша школа је већ имала запажена учешћа у неким програмима која организују Достигнућа младих. Претходне школске године је наша ученица Селена Токовић освојила другу награду на Националном такмичењу „Пословни изазов“. Ово такмичење има за циљ да ученицима пружи увид у савремени начин пословања и мотивише их да размишљају проактивно и своје идеје спроведу у дело. Развијањем вештина на иновативан начин, ученици унапређују свој предузетнички дух и повећавају могућности за запошљавање. Тим Математичке гимназије који су чинили Мила Миленић, Селена Токовић, Марко Попадић, Данило Ранђеловић и Лука Стевановић је освојио награду на такмичењу Изазов специјал пре две године. Након такмичења је школу посетила делегација Достигнућа младих и том приликом су доделили нашем тиму дипломе, а школи штампач са скенером као награду.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7875/2023_DMuS_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7875/2023_DMuS_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7875/2023_DMuS_3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/7875/2023_DMuS_4.jpg