Навигација

Тринаести конкурс

 

Почиње 13. мтс апп конкурс – пријави свој тим и апликацију!

 

Поштовани директори, професори и сарадници, Желимо да вас подсетимо да у петак 27. октобра са почетком у 10 часова организујемо онлајн Тимс презентацију мтс app конкурса за ученике специјализованих одељења за математику, информатику и рачунарство у вашим школама.

Током презентације, ученици ће имати прилику да добију више информација о условима и току конкурса, али и да сазнају нешто више о трендовима на пољу апликација за мобилне уређаје и о томе како да презентују своју апликацију као јединствен производ.

Поред представника Телекома Србија, учесницима ће се обратити и Иван Kадић, извршни директор компаније „60 Seconds“ која је на почетку рада добила подршку ТС Вентурес Фонд-а. Kао дипломирани инжењер са престижног Универзитета у Фиренци, Иван Kадић се етаблирао у иновативној заједници Србије и Велике Британије. Kао SЕО компаније „60 Second“ са седиштем у Великој Британији, која добија подршку од водећих фондова попут Founders Factory Лондон, L'Oreal, SFC Capital, Gaingels USA и TS Ventures, Иван је показао своју способност да успешно води и развија посао. Иванова биографија укључује и победу на такмичењу Bridge 2021, организованом од стране UK Department of International Trade и Innovate UK, и сарадњу са канцеларијом London and Partners, канцеларијом градоначелника Лондона и Универзитетом у Манчестеру на развоју иновативних решења за тржиште eCommerce у Великој Британији. Kао предавач на eCommerce Academy Serbia и OMGcommerce, и панелиста на догађајима попут SME is the MVP, EUBID- EU-Ministry of Economy of Serbia i Webiz, Иван је члан заједнице Сербиан ентрепренеурс и удружења за eCommerce у Србији.

Замолили бисмо вас да о презентацији обавестите ученике специјализованих одељења у вашим школама и да им проследите линк за укључење на презентацију. Очекујемо вас 27. октобра на Теамс-у!


Покренули смо 13. мтс апп конкурс за израду апликација за мобилне уређаје. Ако имате добру идеју, позивамо вас да је поделите са екипом, направите добар тим и поделите улоге према знању и склоностима.

Ваш задатак биће да осмислите апликацију која има друштвено корисну намену, доприноси развоју телекомуникационих услуга, унапређује употребу мобилних телефона и уређаја, или апликацију која даје одговор на нека важна питања из области заштите животне средине, рационалног коришћења природних ресурса и енергије, или доприноси превенцији лошег утицаја на здравље људи.

Уколико ваша апликација буде изабрана међу пет најбољих у Србији, као награду добијате престижне мобилне телефоне и прилику да се у оквиру „Регионалног апп изазова“ такмичите са тимовима из Босне и Херцеговине и Црне Горе и тако освојите главну или специјалну награду.

Да бисте учествовали у 13. мтс апп конкурсу, потребно је да школа до 27. новембра 2023. године на адресу mtsappkonkurs@telekom.rs пошаље попуњен формулар за пријављивање и одговарајуће сагласности. Важно је да директор школе својим потписом потврди пријавни формулар. Готове, функционалне верзије, уз детаљан опис апликације, тимови треба да поставе на форум https://mtsappkonkurs.rs/ до 29. јануара 2024. године, уз претходну пријаву и регистрацију на форум.

Избор пет најбољих апликација у Србији одржаће се у фебруару 2024. године, а потом следи и „Регионални апп изазов”.

Ако вас занимају апликације, волите програмирање, имате добру идеју - направите апликацију која може донети позитивну промену и обезбедити вам вредне награде!

Општи услови

Обавештење о обради података

Формулари пријаве и обрасци сагласности

 

Обавештења и најаве