Навигација

Трећи конкурс

Поводом трећег мт:с конкурса за израду Андроид апликација жири Телекома Србија у саставу Марија Радовић, инжењер за планирање сервиса у Дирекцији за технику, Игор Осмокровић, стручњак за развој ИЦТ технологија и сервиса у Дирекцији за приватне кориснике, Виктор Штрбац, стручњак за односе са јавношћу у Сектору за ПР и Мирослава Тешин Поповић, менаџер за корпоративну друштвену одговорност у Сектору за ПР, вреднујући идеју, реализацију, комплексност, дизајн, функционалност радова, а узимајући у обзир и општи утисак,  донео је одлуку да:

 • прво место за најуспелију апликацију припадне тиму „Firepig“ из Математичке гимназије и апликацији „Starena“;
 • друго место деле „Тим 1“ из гимназије „Јован Јовановић Змај“, са апликацијом „Мој Нови Сад“ и тим „Filsoft&VukIT“ из Математичке гимназије, са апликацијом „Jumpko“;
 • треће место, такође, деле тим „Редуктори“ из Математичке гимназије, са апликацијом „Статистика“ и тим „Фит МГ“ и апликација „Здравих 52 минута“.

Телеком Србија захваљује свим учесницима на конкурсу на уложеном труду и упућује похвале за примењено знање у програмирању апликација. Датум свечане доделе награда одредиће се наредних дана.


Обавештавамо вас да ће најављена презентација радова поводом трећег мт:с Андроид конкурса бити одржана 2. децембра 2013. године у 11h, у згради Главне поште у Таковској улици број 2 у Београду, у сали 419 на IV спрату. Позивамо тимове који су ушли у ужу конкуренцију да у пратњи професора присуствују догађају и представе своје радове пред жиријем Телекома Србија.


Обавештавамо ученике да се на трећи мт:с Андроид конкурс пријавило укупно седам тимова који ће имати прилику да 2. децембра 2013. године представе своје радове пред жиријем Телекома Србија. Пријављени тимови су:

1. Тим 1 из Гимназије „Јован Јовановић Змај“ у Новом Саду, апликација „Мој Нови Сад“;
2. Тим „ДМ Софт“ из Математичке гимназије у Београду, апликација „Математичка гимназија“;
3. Тим „Firepig“ – МГ у Београду, апликација „Starena“;
4. Тим „Фит МГ“ - МГ у Београду, апликација „Здравих 52 минута“;
5. Тим „МАК“, МГ у Београду, апликација „Metida“;
6. Тим „Filsoft&VukIT“, МГ у Београду, апликација „Jumpko“;
7. Тим „Редуктори“, МГ у Београду, апликација „Статистика“.

Током ове недеље тимови ће на сајту школа моћи да пронађу додатне информације у вези са местом и временом презентације.


Телеком Србија подсећа тимове ученика који су пријавили радове на трећи мт:с Андроид конкурс, да је рок за доставу готових радова 20. новембар 2013, до 24 часова.

Како не бисте имали проблема приликом слања, потребно је да готове апликације (apk. file) преименујете тако да file добије екстензију doc.

Такође, потребно је да доставите source code пројекта апликације тако што ћете га експортовати и променити екстензију у doc.“

Радове послати на адресу mtsandroid@telekom.rs.


Драги ученици,

Желимо да вас обавестимо да је на конкурс Телекома Србија за израду Андроид апликација пријављено укупно једанаест тимова и исто толико апликација. Ове године конкуренција међу тимовима ће бити велика,  будући да је девет пријава стигло из Математичке гимназије у Београду и две из гимназије Јован Јовановић Змај у Новом Саду. Надамо се да ћете имати довољно времена да до 20. новембра завршите пријављене апликације, а до тада сва питања на ову тему можете поставити на mtsandroid@telekom.rs.

Срдачан поздрав,

мтсандроид тим

Позив за учешће на конкурсу за израду Андроид™ апликација

 

Телеком Србија вас позива да учествујете на конкрсу за израду Андроид™ апликација, примените знање стечено у школи и уз креативан подстицај осмислите иновативну Андроид апликацију за мобилне уређаје.

Телеком Србија је до сада организовао два оваква конкурса на којима су учествовали ученици Математичке гимназије у Београду, а овог пута одлучили смо да ту прилику пружимо и ученицима гимназије "Јован Јовановић Змај" у Новом Саду и гимназије "Светозар Марковић" у Нишу.

Ако вам је програмирање један од омиљених предмета, онда ће за вас ово бити права прилика да покажете своје програмерско умеће и осмислите најиновативнију апликацију у Андроид ОС, која би могла да буде корисна пречица у свакодневној комуникацији, или једноставно само забава за кориснике.

До 7. октобра 2013. године потребно је да на адресу mtsandroid@telekom.rs пошаљете скенирану верзију пријаве са називом и кратким описом апликације, именом и саставом тима који може имати највише три члана. Пријава треба да буде на меморандуму школе и потребно је директор школе потврди својим потписом и печатом.

Готове, функционалне верзије апликација, уз детаљан опис апликације тимови треба да пошаљу до 20. новембра 2013. године, такође на адресу mtsandroid@telekom.rs.

Презентација радова и проглашење три најуспелије апликације биће одржано у Београду, 2. децембра 2013. године.

Награде које очекују најуспешније:

 1. Путовање у Барселону на GSMA конгрес (Mobile Wоrld Congress)
 2. Таблет рачунари
 3. Смарт телефони
ОПШТИ УСЛОВИ ТРЕЋЕГ мт:с АДРОИД ТАКМИЧЕЊА ЗА НАЈУСПЕЛИЈУ АНДРОИД™ АПЛИКАЦИЈУ

За све школе и учеснике другог мт:с Андроид такмичења за израду Андроид апликација у (у даљем тексту појединачно: “учесник“ или заједнички: „учесници“) важиће следећа правила од тренутка када се пријаве на такмичење.

1. Право учешћа имају сви ученици Математичке гимназије у Београду, ученици гимназије "Светозар Марковић" у Нишу и гимназије "Јован Јовановић Змај" у Новом Саду.

2. Уколико учесник на било који начин прекрши Опште услове такмичења биће дисквалификован.

3. Учесници такмичења могу бити појединци или тимови. Тим може да броји највише три члана. Ученик може истовремено да учествује и самостално и као члан само једног тима, али са различитим решењима.

4. Свака школа пријављује тимове ученика и одређије једног професора који ће бити задужен за комуникацију и координацију активности са Телекомом Србија.

5. Апликације које учествују на такмичењу не смеју бити раније објављене на Андроид™ Маркету /Google Play продавници, на неком другом Интернет порталу или сличном такмичењу.

6. Сваки појединачни учесник/тим који учествује на такмичењу може пријавити највише два рада.

7. Неопходно је да апликација буде на српском језику или вишејезична, са српским језиком као једним од избора.

8. Сви учесници на такмичењу поред Општих услова морају да поштују и правила за Андроид платформ „ Android Market Content Polisu for Developers“ (укључујући правила Android Market Developeer Distribution Agreement и др), која се могу наћи на адреси : http://www.android.com/market/terms/developer-content-policy.html

9. Општи утисак и критеријуми за оцењивање апликације:

 •  идеја
 • реализација и комплексност решења
 • дизајн
 • функционалност
 • општи утисак

10. Рок за пријаву тимова и професора за комуникацију и координацију са Телекомом Србија 7. октобар 2013. године.

11. Пријављени томови готове апликације могу слати до 20. новембра 2013. године.

12. Пријављени тимови ученика биће обавештени о времену и месту презентације радова.

13. Презентација радова биће одржана 2. децембра, након чега жири доноси коначну одлуку. Жири награђује три најуспелије апликације.

14. Жири задржава право дискреционе оцене приликом избора апликација које ће бити награђене. Одлуке жирија су коначне.

15. Учесник потврђује и гарантује да је власник свих права интелектуалне својине, а нарочито ауторских права за апликацију (апликације), које пријављује на такмичење. Учесник потврђује и гарантује да апликација (апликације) коју пријављује на такмичење не нарушава било која права трећих лица, а нарочито права интелектуалне својине. Учесник потврђује и гарантује да трећа лица неће према Телекому Србија истицати било какве захтеве, нити имати било каква потраживања у вези са апликацијом коју је пријавио на такмичење. У случају да трећа лица истакну према Телекому Србија било какве захтеве и потраживања у вези са апликацијом (апликацијама) коју је учесник пријавио на такмичење, а нарочито захтеве која трећа лица темеље на правима интелектуалне својине, учесник је сагласан и прихвата да сам сноси последице таквих захтева од стране трећих лица и без одлагања отклони од Телекома Србија. Уколико Телеком Србија, на основу захтева трећих лица претрпи штету, учесник је сагласан да ће Телекому Србија надокнадити сваку штету коју претрпи по наведеном основу.

16. Учесник задржава сва морална права интелектуалне својине над апликацијом (апликацијама) која шаље током такмичења.

17. Телеком Србија може слободно да користи 10 апликација које жири рангира као најуспелије

18. Телеком Србија задржава право измена и допуна ових Општих услова током целог трајања такмичења. У случају измена и допуна ових Општих услова, Телеком ће нове Опште услове објавити на сајтовима: http://www.mg.edu.rs/, http://www.jjzmaj.edu.rs, http://www.gsm-nis.edu.rs/, а измењени, односно допуњени услови биће обавезујући за све учеснике, од тренутка њихове објаве на сајту.

Обавештења и најаве