Навигација

Шести конкурс

После недавне презентације апликација, обавештавамо вас да је жири донео одлуку о распореду тимова и апликација на шестом мтс app конкурсу:

  1. Nevermore (Рачунарска гимназија, Београд) – апликација WalkieTalkie
  2. Лука Јовичић (Математичка гимназија, Београд) – апликација Notekeeper / devDev Team (Гим. „Бора Станковић“, Ниш) – апл. eRand
  3. LeVel (Гим. „Бора Станковић“, Ниш) – апликација TrashCam / Name(Гим. „Болyаи“, Сента) – апл. Safe zones
  • Спец. награда за иновативност – Комшије (Математичка гимназија, Београд) – апликација Волтер 1.0


Приликом одлучивања, жири је вредновао идеју, комплексност решења – начин реализације, функционалност, а додатно друштвено одговорну намену апликација, као и посебно изражену иновативност за специјалну награду.
Свечана додела награда биће одржана у среду, 21. децембра 2016. у 13х, у Стартит центру, ул. Савска 5, Београд (где је била и презентација радова).

Честитамо свим ученицима, а позивамо директоре награђених тимова, као и професоре, да поред ученика увеличају свечаност доделе награда.

Молимо вас да долазак планирате око 12,30h, пола сата пре почетка догађаја и да нас обавестите у случају било какве измене.

Захваљујемо свим тимовима који су учествовали на конкурсу.

Телеком Србија


Ученици Математичке гимназије су и ове школске године учествовали са одличним пројектима на Телекомовом конкурсу за прављење апликација за мобилне уређаје. На конкурсу је учестовало 10 школа са укупно 22 тима, а Математичку гимназију је представљало 6 тимова. Ученици су презентовали своје пројекте пред комисијом у уторак, 6. децембра, у просторијама једног од центaра који окупља домаћу ИТ заједницу – „Startit Centar“.

Галерија


ПРЕДСТАВЉАЊЕ АПЛИКАЦИЈА

Апликације ће се представити 6. децембра са почетком од 11 часова у Стартит центру, Савска 5.

Распоред представљања може се погледати овде.


ОБАВШТЕЊЕ О ПРОДУЖЕТКУ ПРИЈАВА

Обавештавамо вас да је рок за пријављивање тимова и апликација на мтс app конкурс продужен на 18. октобар.

Наиме, до 18. октобра 2016. године потребно је да на адресу mtsappkonkurs@telekom.rs пошаљете попуњен формулар за пријављивање који можете преузети на адреси: www.appkonkurs.mts.rs. Потребно је да директор школе својим потписом и печатом потврди пријавни формулар.

Рок за предају готових, функционалних верзија апликација, остао је исти - 21. новембар 2016. године. Предаја се врши постављањем свих потребних елемента апликације, садржаних у условима конкурса, на форум који је намењен учесницима конкурса: http://forum.appkonkurs.mts.rs уз претходно регистровање на форум.


Позив за учешће на мтс App конкурсу за израду апликација за мобилне уређаје

Београд, 7. јун 2016.

Телеком Србија вас позива да учествујете на мтс App конкурсу за израду апликација за мобилне уређаје и пружа вам прилику да у тимском духу осмислите занимљиву, иновативну, оригиналну и пре свега корисну апликацију за таблет или мобилни телефон.

Телеком Србија организује конкурс за ученике Математичке гимназије у Београду, Гимназије »Јован Јовановић Змај« у Новом Саду, Прве крагујевачке гимназије, Ваљевске гимназије, Гимназије »Болyаи« у Сенти, Гимназије »Светозар Марковић« у Нишу, Гимназије Краљево, Рачунарске гимназије у Београду, Гимназије »Бора Станковић« у Нишу, Шабачке гимназије, Гимназије »Свети Сава« из Пожеге и Митровачке гимназије из Сремске Митровице.

Ако вам је програмирање један од омиљених предмета, онда ће за вас ово бити права прилика да покажете своје програмерско умеће и осмислите апликацију у Андроид™ ОС или iOS-у, која би могла да буде корисна пречица у свакодневној комуникацији и да допринесе превазилажењу неког друштвеног проблема. И ове године биће посебно вредноване апликације које имају друштвено корисну намену, које доприносе решавању неког проблема у заједници и које неким нашим суграђанима олакшавају комуникацију и сналажење у свакодневним ситуацијама. Такође, жири ће посебно вредновати и апликације које се на одређени начин надовезују на мтс услуге и доприносе њиховом развоју. Будите слободни да истражујете и дате свој одговор на важна социјална питања који ће унапредити улогу Телекома Србија као друштвено одговорног члана заједнице и као компаније која брине о својим корисницима.

До 10. октобра 2016. године потребно је да на адресу mtsappkonkurs@telekom.rs пошаљете попуњен формулар за пријављивање који можете преузети на адреси: www.appkonkurs.mts.rs

Потребно је да директор школе својим потписом и печатом потврди пријавни формулар.

Готове, функционалне верзије апликација, уз детаљан опис апликације тимови треба да поставе до 21. новембра 2016. године, уз претходно регистровање, на форум који је намењен учесницима конкурса: http://forum.appkonkurs.mts.rs.

Презентација радова и проглашење најуспешнијих апликација одржаће се у Београду, током децембра 2016. године.

Награде које очекују најуспешније тимове су путовање у Барселону на GSMA конгрес (Mobile World Congress), смарт телефони, таблет рачунари, као и специјална награда за иновативност.

УСЛОВИ КОНКУРСА

Обавештења и најаве