Навигација

Девети конкурс

Телеком Србија покреће 9. циклус mts app конкурса за гимназијалце

И ове године Телеком Србија позива ученике гимназија са специјализованим одељењима за таленте на пољу математике, информатике и рачунарства да учествују у новом циклусу mts app конкурса како би унапредили своје знање у креирању мобилних апликација.

Ученици имају задатак да осмисле и направе занимљиву, иновативну и пре свега корисну апликацију у Android™ OS-у или iOS-у, за мобилни телефон или таблет, која би као додатну предност имала друштвено одговорну намену, или би на одређени начин могла да унапреди употребу мобилних уређаја.

Пет тимова који направе најбоље апликације у Србији имаће могућност да поред престижних мобилних телефона као награде, добију и прилику да се такмичите са тимовима из Босне и Херцеговине и Црне Горе и тако освоје прву или специјалну награду за иновативност на „Регионалном app изазову”.

Да би учествовали у овогодишњем mts app конкурсу потребно је да ученици у име свог тима до 22. новембра 2019. године пошаљу попуњен и скениран формулар на e-mail: mtsappkonkurs@telekom.rs.

Формулар за пријављивање може се преузети на адреси:

https://mts.rs/Drustvena-odgovornost/mts-app-konkurs/a25542-mts-app-konkurs.html

Важно је да директор школе својим потписом и печатом потврди пријавни формулар.

Готове, функционалне верзије, уз детаљан опис апликације, ученици у име свог тима треба да поставе на форум http://forum.appkonkurs.mts.rs до 17. јануара 2020. године, уз претходну пријаву и регистрацију за форум.

Презентација радова и избор пет најбољих апликација у Србији одржаће се крајем јануара 2020. године у Београду, а у другој половини фебруара следи и „Регионални апп изазов”.

Опште услове конкурса можете пронаћи на линку www.appkonkurs.mts.rs, у делу који се односи на пријављивање.

Победнике Регионалног app изазова очекује посета некој од престижних конференција на тему савремених трендова у ИТ, као и вредне награде у категорији за иновативност.

ОПШТИ УСЛОВИ

 

Обавештења и најаве