Навигација

Четврти конкурс

Обавештавамо вас да је жири Телекома Србија, на основу критеријума предвиђених условима конкурса, одлучио да награде на четвртом мт:с Андроид конкурсу додели следећим тимовима:

 • 1. место и посету Светском конгресу мобилне телефоније у Барселони освојио је тим „Filsoft&VukIT“ из Математичке гимназије у Београду, са апликацијом „Eco Earth“;
 • 2. место и таблет рачунаре освојио је тим „Најбољи“ и апликација „е-motion“ из Гимназије „Bolyai“ у Сенти;
 • 3. место и мобилне телефоне као награду, освојили су тимови „Minuetto“ и апликација „Master Buyer“, из “ Прве крагујевачке гимназије“ и тим „The Wolfpack“ и апликација под називом „Луња“.

Специјалну награду „ Снага иновације – Игор Осмокровић“, за показану иновативност у изради апликације и Mc Book таблет рачунаре освојио је тим „Andruljid PLS“ из Математичке гимназије у Београду и апликација „Runity“.

Свечана додела награда биће организована у уторак, 23. децембра 2014. у 12h, у просторијама Телекома Србија у улици Цара Душана 58, у сали у приземљу, где је била и презентација радова.  


Обавештење поводом пријаве апликација на мт:с Андроид конкурс

Са великим задовољством обавештавамо учеснике и школе да је на четврти мт:с Андроид конкурс стигло укупно 28 апликација које ће бити у званичној конкуренцији за награде. Списак тимова по школама је дат у наставку текста. О термину презентације радова пред жиријем ученици ће бити обавештени наредних дана путем форума http://radionica.oblaci.rs/, као и на сајтовима школа.

Захваљујемо свима и упућујемо срдачне поздраве.

мт:с Андроид тим Телекома Србија

МАТЕМАТИЧКА ГИМНАЗИЈА – Београд
 1. Базинга
 2. "М&Б“
 3. 2Ан&Паун - 2 апликације
 4. CrabSoft
 5. НМФ Група
 6. Anunnaki
 7. НАФ
 8. The Abusement Park - 2 апликације
 9. BadassNinjaStudios
 10. АЛМАЈО
 11. Алво
 12. Filsoft&VukIT
 13. The Wolfpack
 14. ANDRULJID PLS
 15. Team Radon
 16. Final Fantasy
 17. Ђубретари
 18. Ђонко Инц.
 19. Арктички мајмуни
ГИМНАЗИЈА “ЈОВАН ЈОВАНОВИЋ ЗМАЈ” – Нови Сад
 1. RocketBrothers
 2. Syintax[t]Errorv
 3. The Team
ПРВА КРАГУЈЕВАЧКА ГИМНАЗИЈА – Крагујевац
 1. Schwarz Lemur Inc
 2. Minuetto
 3. TukidTM
ТМ ГИМНАЗИЈА СА ДОМОМ УЧЕНИКА ЗА ТАЛЕНТОВАНЕ УЧЕНИКЕ “БОЉАИ” – Сента
 1. Најбољ(а)и

ОБАВЕШТЕЊЕ - 24. 11. 2014.

Обавештавамо вас да је због краћих прекида у раду форума http://radionica.oblaci.rs, рок за предају апликација на четврти мт:с Андроид конкурс продужен до данас, 24. новембра до 23,59 h.


ОБАВЕШТЕЊЕ - 19. 11. 2014.

Желимо да вас подсетимо да ускоро истиче рок за предају апликација на конкурс. Наиме, апликације ће моћи да се предају искључиво преко форума http://radionica.oblaci.rs, најкасније до петка, 21. новембра у 24,00h. 


ОБАВЕШТЕЊЕ - 4. 11. 2014.

Драги ученици, учесници четвртог мт:с Андроид конкурса Телекома Србија,

Обавештавамо вас да смо ове године, уз постојеће награде, установили додатну категорију и награду у оквиру мт:с Андроид конкурса, посвећену Игору Осмокровићу, нашем преминулом колеги који је дао велики допринос развоју овог конкурса. Награда носи назив „Снага иновације - Игор Осмокровић“ и биће додељена тиму који је показао посебну иновативност у изради Андроид апликације.

Такође, желимо да вас позовемо да извршите регистрацију на форум http://radionica.oblaci.rs/ и погледате информације у делу „Предаја готових радова“, како бисте до 21. новембра 2014, до 24,00 h, могли да предате своје коначне верзије апликација. Постављање апликације на форум биће једини начин да оне уђу у званичну конкуренцију за награде на овом конкурсу, будући да се ове године неће уважити слање апликација на е-маил адресу mtsandroid@telekom.rs, као претходних година.

До тада, желимо вам успешан тимски рад на апликацијама.

Телеком Србија


 ОБАВЕШТЕЊЕ

 

Телеком Србија обавештава ученике да је на четврти мт:с Андроид конкурс до 10. октобра пријављено укупно 36 тимова и 42 апликације. Највећи број пријава стигао је из Математичке гимназије у Београду – 22 тима, из гимназије „Јован Јовановић Змај“ у Новом Саду пријављено је 7 тимова, из Прве крагујевачке гимназије 5 и из гимназије „Болyаи“ из Сенте има 2 пријављена тима.

Захваљујемо на пријавама и тимовима ученика желимо успешан рад на завршетку апликација до 21. новембра.

Сва питања на тему конкурса и израде апликација можете упутити на mtsandroid@telekom.rs, а одговоре можете потражити и на форуму http://radionica.oblaci.rs/.

Телеком Србија

 


Позив за учешће на конкурсу за израду Андроид™ апликација за мобилне уређаје

 

Телеком Србија вас позива да учествујете на четвртом мт:с Андроид конкурсу за израду Андроид™ апликација за мобилне уређаје и пружа вам прилику да осмислите иновативно и оригинално решење, забавно, али пре свега корисно за онога ко га постави на свој мобилни телефон или таблет.

Телеком Србија је до сада организовао три оваква конкурса на којима су учествовали ученици „Математичке гимназије“ у Београду, гимназије „Јован Јовановић Змај“ у Новом Саду и гимназије „Светозар Марковић“ у Нишу, а овог пута ту прилику ће имати и ученици „Прве крагујевачке гимназије“, „Ваљевске гимназије“ и гимназије „Bolyai“ у Сенти.

Ако вам је програмирање један од омиљених предмета, онда ће за вас ово бити права прилика да покажете своје програмерско умеће и осмислите апликацију у Андроид ОС која би могла да буде корисна пречица у свакодневној комуникацији и која би допринела решавању неког друштвеног проблема. Наиме, ове године по први пут биће посебно вредноване апликације које имају друштвено корисну намену, које доприносе решавању неког проблема у заједници или неким нашим суграђанима олакшавају комуникацију и сналажење у свакодневним ситуацијама. Будите слободни да истражујете и дате свој одговор на важна социјална питања који ће унапредити улогу Телекома Србија као друштвено одговорног члана заједнице.

До 10. октобра 2014. године потребно је да на адресу mtsandroid@telekom.rs пошаљете скенирану верзију пријаве са називом и кратким описом апликације, именом и саставом тима који може имати највише три члана. Пријава треба да буде на меморандуму школе и потребно је директор школе потврди својим потписом и печатом. Готове, функционалне верзије апликација, уз детаљан опис апликације тимови треба да пошаљу до 21. новембра 2014. године, такође на адресу mtsandroid@telekom.rs.

Презентација радова и проглашење три најуспелије апликације биће одржано у Београду, током децембра 2014. године. Награде које очекују најуспешније:

 1. Путовање у Барселону на GSMA конгрес (Mobile World Congress)
 2. Таблет рачунари
 3. Смарт телефони

ОПШТИ УСЛОВИ ЧЕТВРТОГ мт:с АДРОИД ТАКМИЧЕЊА ЗА НАЈУСПЕЛИЈУ АНДРОИД™ АПЛИКАЦИЈУ

 

За све школе и учеснике четвртог мт:с Андроид такмичења за израду Андроид апликација у (у даљем тексту појединачно: “учесник“ или заједнички: „учесници“) важиће следећа правила од тренутка када се пријаве на такмичење.

1. Право учешћа имају сви ученици »Математичке гимназије« у Београду, ученици гимназије »Јован Јовановић Змај« у Новом Саду, »Прве крагујевачке гимназије«, »Ваљевске гимназије« и гимназије » Bolyai « у Сенти.

2. Учесници такмичења могу бити појединци или тимови. Тим може да броји највише три члана. Ученик може истовремено да учествује и самостално и као члан само једног тима, али са различитим решењима.

3. Свака школа пријављује тимове ученика и одређије једног професора који ће бити задужен за комуникацију и координацију активности са Телекомом Србија.

4. Апликације које учествују на такмичењу не смеју бити раније објављене на Андроид™ Маркету /Google Play продавници, на неком другом Интернет порталу или сличном такмичењу.

5. Сваки појединачни учесник/тим који учествује на такмичењу може пријавити највише два рада.

6. Неопходно је да апликација буде на српском језику или вишејезична, са српским језиком као једним од избора.

7. Сви учесници на такмичењу поред Општих услова морају да поштују и правила за Андроид платформ „Android Market Content Polisy for Developers“ (укључујући правила Andoid Market Developer Distribution Agreement и др), која се могу наћи на адреси: http://www.android.com/market/terms/developer-content-policy.html

8. Општи утисак и критеријуми за оцењивање апликације: - идеја - реализација и комплексност решења - дизајн - функционалност - општи утисак Посебно ће бити вредноване апликације које имају друшвено корисну намену.

9. Рок за пријаву тимова и професора за комуникацију и координацију са Телекомом Србија 10. октобар 2014. године.

10. Пријављени тимови готове апликације могу послати до 21. новембра 2014. године.

11. Пријављени тимови ученика биће обавештени о времену и месту презентације радова.

12. Презентација радова биће одржана у децембру, након чега жири доноси коначну одлуку. Жири награђује три најуспелије апликације.

13. Жири задржава право дискреционе оцене приликом избора апликација које ће бити награђене. Одлуке жирија су коначне.

14. Учесник потврђује и гарантује да је власник свих права интелектуалне својине, а нарочито ауторских права за апликацију (апликације), које пријављује на такмичење. Учесник потврђује и гарантује да апликација (апликације) коју пријављује на такмичење не нарушава било која права трећих лица, а нарочито права интелектуалне својине. Учесник потврђује и гарантује да трећа лица неће према Телекому Србија истицати било какве захтеве, нити имати било каква потраживања у вези са апликацијом коју је пријавио на такмичење. У случају да трећа лица истакну према Телекому Србија било какве захтеве и потраживања у вези са апликацијом (апликацијама) коју је учесник пријавио на такмичење, а нарочито захтеве која трећа лица темеље на правима интелектуалне својине, учесник је сагласан и прихвата да сам сноси последице таквих захтева од стране трећих лица и без одлагања отклони од Телекома Србија. Уколико Телеком Србија, на основу захтева трећих лица претрпи штету, учесник је сагласан да ће Телекому Србија надокнадити сваку штету коју претрпи по наведеном основу.

15. Учесник задржава сва морална права интелектуалне својине над апликацијом (апликацијама) коју шаље током такмичења.

16. Уколико учесник на било који начин прекрши Опште услове такмичења биће дисквалификован.

17. Телеком Србија може слободно да користи 10 апликација које жири рангира као најуспелије

18. Телеком Србија задржава право измена и допуна ових Општих услова током трајања такмичења. У случају измена и допуна ових Општих услова, Телеком Србија ће нове Опште услове објавити на званичним интернет сајтовима гимназија које учествују у конкурсу, а измењени, односно допуњени услови биће обавезујући за све учеснике, од тренутка њихове објаве на поменутим интернет сајтовима.

Обавештења и најаве