Навигација

Седми конкурс

Специјалним признањем „Снага иновације - Игор Осмокровић“ награђен је Лука Јовичић на првом „Регионалном app изазову“ одржаном у Београду, 27. фебруара. Поред пет тимова из Београда, Ниша, Шапца и Сенте, који су били награђени на Седмом „mts app“ конкурсу (https://www.mts.rs/otelekomu/drustvena-odgovornost/appkonkurs/pobednici), на регионалном такмичењу је учествовало још седам тимова из Црне Горе и Босне и Херцеговине. У оквиру церемоније доделе награда, присутнима су се обратили генерални директор Телекома Србија, Предраг Ћулибрк, као и представници компанија m:tel из Црне Горе и m:tel из Босне и Херцеговине, а Лука Јовичић је демонстрирао своју апликацију. Апликација „Stories“ коју је креирао Лука пружа могућност читања и креирања сопствених интерактивних прича. Уз ову апликацију корисник може да преузме било коју причу, преуреди њен ток према сопственим жељама и након тога је објави, а може и да напише своју, потпуно нову причу. Иновативни део ове апликације је на првом месту њен едукативни карактер. Кроз употребу ове апликације се корисник упознаје са основним концепатима програмирања у програмском језику којим се креирају приче. Више о конкурсу на адреси: https://www.mts.rs/otelekomu/drustvena-odgovornost/appkonkurs/o-mts-app-konkursu.

Галерија


У уторак, 27. фебруара у Стартиту у Београду, биће одржано регионално финале конкурса за израду апликација за мобилне уређаје, под називом Регионални апп изазов.

РАСПОРЕД ТИМОВА

АГЕНДА ДОДЕЛЕ НАГРАДА


 

Апликација Луке Јовичића је награђена као једна од пет најбољих на седмом "mts app" конкурсу и учестоваће на регионалном такмичењу у конкуренцији за главну награду овогодишњег конкурса, одлазак на конгрес у Берлину. На конкурсу су ове године учестовале 22 апликације изузетног квалитета које су осмислили и креирали ученици из гимназија специјализованих за рад са талентима у областима математике и рачунарства.

Галерија


Обавештавамо вас да ће презентација апликација и додела награда бити организована у четвртак, 25. јануара од 10 h у Стартит центру у Београду, Савска бр. 5.

У прилогу је распоред тимова са сатницом догађаја.

Презентација апликација биће обезбеђена са телефона који ћемо припремити, али је пожељно да ученици на телефонима имају инсталиране своје апликације.

У званичном делу догађаја биће на исти начин награђено пет тимова чије се апликације издвоје као најбоље.

 

Телеком Србија ће у понедељак, 6. новембра, организовати презентацију мтс апп конкурса за ученике који су заинтересовани за учешће у конкурсу и њихове професоре. Догађај се одржава у Стартит центру у Београду, улица Савска бр. 5 (у близини Главне железничке станице), почиње у 11 часова, а завршетак је предвиђен до 15 часова.


Догађај ће обухватити неколико предавања која би требало ученике боље да упознају са идејом и очекивањима на конкурсу, уз осврт на програмирање у Андроид-у и иОС-у, досадашња искуства и нове могућности које у овом тренутку пружа бављење развојем апликација за мобилне уређаје..


Направи тим, пријави се и учествуј у новом мтс апп конкурсу

 

Београд, 9. октобар 2017.

Ако вас занимају апликације, волите програмирање, имате добру идеју и жељу да се такмичите са вршњацима, направите апликацију која вас у априлу 2018. године може одвести на конференцију IDTechEx Show у Берлину. Телеком Србија вас позива да учествујете у новом мтс app конкурсу који вам поред вредних награда пружа могућност да се такмичите са својим вршњацима на само из Србије, већ и из Босне и Херцеговине и Црне Горе.

Ваш задатак је да осмислите и направите занимљиву, иновативну и пре свега корисну апликацију за таблет или мобилни телефон у Андроид™ ОС-у или иОС-у, која би као додатну предност имала друштвено одговорну намену или би могла да допринесе развоју неке од мтс услуга.

Уколико ваша апликација буде изабрана међу пет најбољих у Србији, добијате престижне мобилне телефоне и прилику да се такмичите са тимовима из Босне и Херцеговине и Црне Горе и тако освојите прву или специјалну награду на „Регионалном апп изазову”. Да бисте учествовали у мтс app конкурсу потребно је да један члан вашег тима до 20. новембра 2017. године на адресу  mtsappkonkurs@telekom.rs пошаље попуњен формулар за пријављивање који се може преузети на адреси: www.appkonkurs.mts.rs.

Важно је да директор школе својим потписом и печатом потврди пријавни формулар. Готове, функционалне верзије, уз детаљан опис апликације, тимови треба да поставе на форум http://forum.appkonkurs.mts.rs до 15. јануара 2018. године, уз претходну пријаву и регистрацију за форум. Презентација радова и избор пет најбољих апликација у Србији одржаће се крајем јануара 2018. године у Београду, а у другој половини фебруара следи „Регионални app изазов”. Опште услове конкурса можете пронаћи на линку www.appkonkurs.mts.rs,  у делу који се односи на пријављивање.

УСЛОВИ КОНКУРСА

Обавештења и најаве