Навигација

Пети конкурс

Награде су додељене 22. децембра 2015. године.

Галерија


Обавештавамо вас да је распоред тимова и апликација на петом мтс Андроид конкурсу следећи:

  1. Тим „2school4coo“, апликација MiCross, гимназија „Светозар Марковић“, Ниш.
  2. Лука Јовичић, апликација „БГБус“ и „Фифи и другари“, апликација „Бизи“; Математичка гимназија, Београд.
  3.  Тим „Конструктори“ и апликација „Morsenger“, Прва крагујевачка гимназија и тим „Алмајо“, апликација „Turtle Survival“, Математичка гимназија, Београд.

Специјална награда припада тиму „Три В“ за апликацију „Први паметни телефон“, Математичка гимназија, Београд.

Приликом одлучивања, жири је вредновао идеју, комплексност решења – начин реализације, функционалност, а додатно друштвено одговорну намену апликација, као и посебно изражену иновативност за специјалну награду.

Свечана додела награда биће одржана у уторак, 22. децембра у 13, у Start IT Центру, ул. Савска 5, Београд (где је била и презентација радова).

Честитамо свим ученицима, а позивамо директоре награђених тимова, као и професоре, да поред ученика увеличају свечаност доделе награда. Молимо вас да долазак планирате око 12,30, пола сата пре почетка догађаја и да нас обавестите у случају било какве измене.

Захваљујемо свим тимовима који су учествовали на конкурсу.


Презентација пред жиријем апликација пријављених на овогодишњи мтс Андроид конкурс одржаће се у уторак, 8. децембра у 11 часова, у Старт ИТ Центру у Савској улици бр. 5 – преко пута Железничке станице и Поште 6 у Савској. Сви тимови треба да присуствују свим презентацијама. Долазак ученика и професора предвиђен је у 10,30 часова, пола сата пред почетак презентација, како би догађај почео на време и одвијао се несметано. Тимови ће имати на располагању 5 - 7 минута да укратко представе апликацију, додају нешто ако сматрају да је потребно и одговоре на питања жирија. Подсећамо тимове да би требало да своје апликације “понесу” на телефону или таблет рачунару, иако ћемо и ми омогућити да их сви присутни виде на екрану у сали. Ове информације биће доступне ученицима на Форуму http://androidkonkurs.mts.rs/.

Списак апликација које су предате на пети мтс Андроид конкурс до истека рока, до 20. новембар у 24,00


Предаја готових радова на пети мтс Андроид конкурс

Драги ученици, учесници петог мтс Андроид конкурса,

Како се ближи рок за предају готових радова, желимо да вас подсетимо како да се региструјете на Форум и предате ваше апликације.

Регистрација на Форум

На Форуму (http://androidkonkurs.mts.rs/) пронађите дугме Register и попуните формулар. Након тога неопходно је послати на адресу mtsandroid@telekom.rs username са којим сте се регистровали и име тима ком припадате. Тек након овог корака регистрација ће вам бити одобрена. Корисници који су се регистровали прошле године и имају свој username, треба да га пошаљу на e-mail mtsandroid@telekom.rs и да назначе назив тима ком сада припадају. Само регистровани корисници могу предати апликацију. Предаја готових радова

Од понедељка 16.11.2015. године у оквиру дела Андроид конкурс 2015 биће отворена тема под називом Предаја готових радова 2015. Одговором на ову тему предајете ваша готова решења. Само корисници регистровани на претходно описани начин имаће приступ теми за предају готових радова. Апликације предајете тако што на Форум upload-ујете .apk file, кратак опис апликације и комплетан source code упакован у .zip file. Детаљно упутство ћете наћи и у оквиру саме теме.

Подсећамо вас да је рок за предају готових радова 20.11.2015. године у 24,00 х. Радови upload-овани након овог времена неће бити разматрани у наставку конкурса. За сва питања можете нам се обратити путем Форума, или слањем e-mail-а на адресу mtsandroid@telekom.rs.

Срећно,

Ваш мтс Андроид тим


 Београд, 5. јун 2015.

Позив за учешће на конкурсу за израду Андроид™ апликација за мобилне уређаје

Телеком Србија вас позива да учествујете на петом мтс Андроид конкурсу за израду Андроид™ апликација за мобилне уређаје и пружа вам прилику да осмислите иновативно и оригинално решење, забавно, али пре свега корисно за онога ко га постави на свој мобилни телефон или таблет.

Телеком Србија конкурс организује за ученике Математичке гимназије у Београду, гимназије „Јован Јовановић Змај“ у Новом Саду, гимназије „Светозар Марковић“ у Нишу, Прве крагујевачке гимназије, Ваљевске гимназије и гимназије „Bolyai“ у Сенти.

Ако вам је програмирање један од омиљених предмета, онда ће за вас ово бити права прилика да покажете своје програмерско умеће и осмислите апликацију у Андроид ОС која би могла да буде корисна пречица у свакодневној комуникацији и која би допринела решавању неког друштвеног проблема.

И ове године биће посебно вредноване апликације које имају друштвено корисну намену, које доприносе решавању неког проблема у заједници, или неким нашим суграђанима олакшавају комуникацију и сналажење у свакодневним ситуацијама. Исто тако, жири ће посебно вредновати и апликације које се на одређени начин ослањају на мтс услуге и доприносе њиховом развоју. Будите слободни да истражујете и дате свој одговор на важна социјална питања који ће унапредити улогу Телекома Србија као друштвено одговорног члана заједнице и као компаније која брине о својим корисницима.

До 9. октобра 2015. године потребно је да на адресу mtsandroid@telekom.rs пошаљете скенирану верзију пријаве са називом и кратким описом апликације, именом и саставом тима који може имати највише три члана. Пријава треба да буде на меморандуму школе и потребно је да је директор школе потврди својим потписом и печатом. Готове, функционалне верзије апликација, уз детаљан опис апликације тимови треба да поставе до 20. новембра 2015. године, на адресу форума намењеног учесницима конкурса: http://androidkonkurs.mts.rs/

Презентација радова и проглашење најуспелијих апликација одржаће се у Београду, током децембра 2015. године. Награде које очекују најуспешније тимове су путовање у Барселону на ГСМА конгрес (Mobile World Congress), таблет рачунари, смарт телефони, као и специјална награда за иновативност.

УСЛОВИ КОНКУРСА

Обавештења и најаве