Навигација

Пријемни испит за упис у први разред Математичке гимназије одржао се 19. маја 2024. године.

Коначни резултати пријемног испита објављени су на порталу Моја средња школа.

Резултати пријемног испита неће се објављивати на сајту Математичке гимназије.

Календар активности

Услови уписа

Опширније...

Пријава ученика за полагање теста способности за упис у седми разред МГ се врше путем ПОРТАЛA

6. и 7. јуна од 9 до 16 часова одржаће се пријављивање у Математичкој гимназији за оне кандидате који немају могућност да се електронски пријаве.

У суботу, 22. јуна 2024. године у 10 часова одржаће се тест способности за упис у седми разред Математичке гимназије.

Календар активности

Пријављивање је омогућено од 15. априла до 7. јуна 2024. године и врши се онлајн. После 7. јуна неће бити могуће пријавити се за полагање теста способности за упис у седми разред МГ.Све информације везане за упис у седми разред налазе се на порталу. За додатна питања обратите се на меијл mg@mg.edu.rs.

Презентација о упису у седми разред

Опширније...
Румунски мастер из физике 2024.

Десети румунски мастер из физике је одржано од 18. до 22. маја 2024. у Букурешту у Националној школи за информатичке науке ,,Тодор Виану“. У организацији такмичења осим школе домаћина учествовали су и градске власти Букурешта, Румунско друштво физичара, каи Министарство образовања, науке и омладине Републике Румуније. У питању је престижно међународно такмичење чије резултати се узимају у обзир приликом одабира својих националних тимова зa Азијску и Међународну олимпијаду.

На такмичењу је учествовало укупно 10 тимова ученика (укупнно 47) из Румуније, Бугарске, Босне и Херцеговине, Кине, Србије и школе домаћина.

Екипу Математичке гимназије представљали су: Михаило Јанчевић, Вукашин Бабић, Огњен Јанковић, Вук Димитријевић и Угљеша Кузманов.

У изузетно јакој конкуенцији, где су само четири такмичара из Кине освојиле златне медаље, сви ученици су освојили награде:

  • Михаило Јанчевић – сребрна медаља
  • Вук Димитријевић – бронзана медаља
  • Угљеша Кузманов – бронзана медаља

док су Вукашин Бабић и Огњен Јанковић освојили похвале.

Екипу је предводио др Бранислав Цветковић професор у Математичкој гимназији и научни саветник у Институту за физику.

Честитамо!

Опширније...
Посета компаније TechRow

У уторак 21. маја, школу су посетили представници Амбасаде САД и Травис Фелдлер оснивач компаније TechRow који су имали састанак са директорком школе и запосленима. Компанија TechRow има за циљ да промовише учење уз помоћ технолошких иновација како би мотивисали ученике за даље учење.

Ученици Математичке гимназије су имали прилику да искусе чари саване у Африци користећи ВР наочаре што је само једна од могућности ове платформе. Гдин Фелдлер је објаснио да је андроид, оперативни систем који су користили, и да је поента у камери од 360 степени која то снима.

Опширније...
Best in English

У понедељак 20. маја 2024. године школу је посетила Тијана Ђурковић, представница Иноедукације како би награђеним ученицима и наставници доделила сертификате за постигнут успех на такмичењу Best in English.

Честитамо Марку Попадићу (4ц) и Калини Павловић (2б) на пласману међу 30 најбољих ученика у Србији као и наставници Ивани Милошевић на пласману међу 10 најбољих наставника у Србији!

На такмичењу је учествовало преко 25 000 ученика из 28 земаља. Ученици Математичке гимназије су освојили 4. место међу средњим школама у Србији.

Опширније...
Архива вести

Обавештења и најаве

Златни олимпијци