Навигација

Мирјана Савић-Обрадовић

Мирјана Савић-Обрадовић

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

BDFIL 2019.
Наша ученица Тамара Стојановић, 4е, осим преданим трудом и добрим резултатима у редовној настави, може се похвалити и ликовним талентом. Њен рад на тему Shadow је управо изложен на Међународној изложби стрипа BDFIL 2019 у Лозани, Швајцарска. Пред очима јавности биће присутан од 12. до 16. септембра 2019. као један од 356 ликовних пројеката приспелих из 42 земље. BDFIL (Festival de bande desinee / Comic strip festival) се током свог петнаестогодишњег постојања изборио за своје место у културној и туристичкој понуди Лозане (https://www.lausanne-tourisme.ch/en/P1115/bdfil-festival). Захваљујемо др Бојани Апостоловић и Алекси Миљковићу, 4а, на помоћи да илустроване информације дођу до нас.
 

Aлекса Сотиров - KGL Global Winner 2019
 
Двојица ученика Математичке гимназије завршили су предфинални део KGL Contest 2019  са следећим резултатима:
 
1. Алекса Сотиров, 1д - 1.место у Србији (ниво B2),
2. Никола Добричић, 1е - Похвала! (ниво B1).
 
Церемонији уручења признања на државном нивоу у Јагодини 25.маја 2019. године присуствовао је Алекса Сотиров са својом професорком Мирјаном Савић Обрадовић.
 
Њих двоје су били представници у финалном делу такмичења одржаном у Новом Саду 14 - 16.јуна ове године. Око тридесетак финалиста, пристиглих  са својим професорима- менторима  из разних држава света у Европску престоницу културе младих 2019., одмеравали су своје знање енглеског језика кроз званични део такмичења, али и кроз непосредну комуникацију, док су обилазили Нови Сад и стицали нова познанства.
 
Поново похваљујемо организаторе овог такмичења: Александру и Владимира Секулића,као и  Даницу Ћирковић, у име CYCLO Projekt-а Јагодина,званичног партнера КGL Contest 2019 за Србију,који су били доследни, брижни, а одмерени домаћини свим домаћим и интернационалним учесницима, заједно са иностраним организатором ITA
(The International Testing Authority) & IDEA (The Institute for the Development  of Educational Assessment).
 
Несумњиво, највише речи похвале заслужује наш ученик Алекса Сотиров који је у борби за пласман на једну од  три наградне позиције (од свих финалиста) заслужено освојио  - прво место и титулу KGL Global Winner 2019! Well-done,Алекса!!! Нека овај успех буде подстицај за нова прегнућа, не само Алекси, већ свим младим људима! Јер, 2020. финалисте очекује Амиен у Француској!
 

KGL Contest 2019

Ове школске године опробали смо се у још једном такмичењу из енглеског језика - KGL Contest 2019, такмичење које је већ заживело у светским оквирима, стигло је у Србију и поставило се као пионирски изазов. Осам наших ученика је започело циклус,а за полуфинале се пласирало четири ученика:

 • Милица Гузијан, 3б, ниво B2 - 100 поена
 • Алекса Сотиров, 1д, ниво B2 - 95 поенa
 • Андреј Величков, 1а, ниво B1 - 97,50 поена
 • Никола Добричић, 1е, ниво B1 - 97,50 поена.

Такмичење је одржано 14.4.2019., и ових дана су нас обрадовали најновији резултати:

 • Алекса Сотиров, 112,50 - 1.место - ученик се упућује у светско финале такмичења, ниво B2
 • Никола Добричић,112,50 поена - сертификат за постигнуте изузетне резултате, ниво B1

Наш ученик Алекса Сотиров ће са својим предметним наставником представљати Србију у финалном делу KGL Contest 2019 које ће се одржати у Новом Саду, светској престоници културе младих за 2019. годину, у току месеца јуна.

Званични сајт


Полуфинале "Hippo Global" такмичења 2019.

Наша Hippo Global 2019 мисија се наставља. У полуфиналној рунди Hippo Global Olympiad која је одржана у Деветој гимназији претходне суботе (30.3.2019.) наши ученици

 • Андреј Величков, 1а, (Hippo 4)
 • Стефан Радојичић, 3ц, (Hippo 5)
 • Хана Андрић, 3б, (Hippo 5)
 • Николина Илић, 3а, (Hippo 5)
 • Александра Бабић Шарбох, 3е, (Hippo 5)

су се потрудили да оставе добар утисак о свом знању енглеског језика. Дан су обележили лепо време, измењен режим градског саобраћаја, ’team spirit’, колегијалност и међу ученицима, и међу наставницима, као и посвећена срдачност организатора за Србију, Global Hippo - Зрењанин.

Осим са овог међународног такмичења, очекујемо и резултате KGL - Stage 1, Светског такмичења из енглеског језика за ученике узраста од 8 до 18 година, које организује The International Testing Authority & The Institute for the Development of Educational Assessment. Овом такмичењу приступили су 16.3.2019. следећи ученици:

 • Анђела Деспотовић, 3а, (B2)
 • Милица Гузијан, 3б ( B2)
 • Зои Бизетић, 3б, (B2)
 • Александра Бабић Шарбох, 3е, (B2)
 • Андреј Величков, 1а, (B1)
 • Алекса Сотиров, 1д, (B2)
 • Никола Добричић, 1е, (B1)
 • Ђорђе Рајачић, 1е, (B1)

Похваљујемо добру организацију од стране локалног партнера CYCLO Projekt Јагодина и срдачну добродошлицу од стране школе- домаћина, осн. шк. ,,Душко Радовић'', Нови Београд. Осим сусрета са новим такмичарима, ученицима и њиховим професорима- пратиоцима, оба датума су била прилика да се поново окупе и учесници из претходних година, или са неких других такмичарских догађања, који остају доследни идеји да, на путу до финалних дестинација (Lido di Jesolo и Нови Сад – The European Youth Capital 2019), побеђује – English without Borders!Импонује да смо на том путу део армије од преко тридесет хиљада учесника.

Галерија

 


 
"Hippo Global" такмичење 2019.

Математичка гимназија је са својим представницима, седморо ученика првог и трећег разреда, праћених предметним наставником Мирјаном Савић Обрадовић, узела учешће у првој рунди 7. Међународног такмичења у познавању енглеског језика Hippo Global Competition 2019. Током суботњег поподне 2. марта 2019. наши ученици су се посветили изради постављених задатака који су изазов и за велики број учесника из готово педесет пријављених земаља ове године. Побрајамо њихова имена с лева на десно: Александар Поповић (3е), Андреј Величков (1а), Александра Бабић Шарбох (3е), Хана Андрић (3б), Јована Лазић (1д), Никола Добричић (1е), и Стефан Радојичић (3ц) уз жељу да своје језичко умеће негују и остварују добре такмичарске резултате.


Best in English

Други пут заредом, ученици Математичке гимназије учествују у Међународном онлајн такмичењу у овладаности енглеским језиком ‘Best in English’. Такмичење организује The Institute for Competencies Development, Праг, Чешка. Овог пута забележено је бројније учешће наших ученика - 9 првака и 16 трећака окупило се 30. новембра 2018. да извага своје знање са 21 110 ученика из 891 средњих кола из 30 земаља света. Наши ученици су својим резултатом пласирали Математичку гимназију на 34. место у свету и 1. место у Србији.

School Name: Mathematical Grammar School
Place World: 34
Place Country: 1

То су: Јovana Doumenc, Андреј Тасев, Алекса Миљковић, Ивана Ђуровић, Теодора Петковић, Gianluca Bartoli, Матија Божовић, Лука Лазић, Лана Вукмировић, Огњен Стефановић, Ана Манојловић, Елена Сладојевић, Андреј Величков, Михаило Милошевић, Александар Поповић, Зои Бизетић, Милица Вугделић, Хана Андрић, Лука Царић, Марко Грујчић, Андреј Милисављевић, Ђорђе Рајачић, Момчило Гузијан, Павле Смиљанић.

С радошћу и честиткама издвајамо пласман нашег ученика Алексе Сотирова који се нашао у групи ’Тop 20' ван чешке групе са освојених 117 поена, 1,5 поен мање од првопласираног такмичара. Иако је тек петнаестогодишњак, Алекса импресионира својим знањем енглеског језика, својом доследношћу, као и скромношћу своје личности коју не нарушавају ни овај, ни други престижни резултати на међународним такмичењима.

У оквирима Школе, такмичење је протекло под надзором ангажованих професора Јовице Милисављевића и Мирјане Савић Обрадовић.

Сертификат који је добила Математичка гимназија


МГ на међународном академском језичком скупу
 

Крајем септембра ове године (20 - 21.9.2018.) четворочлана екипа Математичке гимназије – Лука Јовичић, бивши ученик, тренутно студент 1. године Математичког факултета, Наташа Столић и Данило Марјановић, ученици 3а одељења, заједно са својом професорком енглеског језика Мирјаном Савић Обрадовић – наступили су на међународном академском језичком скупу. Десета међународна језичка конференција на тему ,Важност учења страних језика струке за комуникацију међу културама (Importance of Learning Professional Foreign Languages for Communication between Cultures)'' је одржана у словеначком граду Цељу. Радионица наших представника под насловом ’’I Cast my Words upon Thee’’ је привукла велики број слушалаца који су посвећено отпратили наше језичко истраживање и учествовали у активностима које смо припремили у оквиру предвиђеног вокабулара језика струке (ESP - English for Specific Purposes).

Упућеност у поље информатике и програмирања (Лука), музике (Наташа), екологије (Данило) и лингвистике (наставник) резултирала је идејама како да одређени вокабулар у оквиру поменутих области буде приближен ученицима у процесу учења. Између осталог, урадили смо Terminology Project, затим језичку анализу песме ''Kyoto Now '' групе ''Bad Religion'', представили укрштеницу са музичким терминима и ,узевши у обзир да је Цеље центар јувелирства од 1884. године, предложили ESP Icon Jewellery – активност. Позитивном и лепом утиску такође је допринела добра организација догађаја који је протекао у атмосфери радне комуникације на енглеском и немачком језику, као и сликовитост Цеља и шире околине. Свакако, разлог да захвалимо Управи Математиче гимназије на подршци око учествовања у раду Конференцијe.

Галерија фотографија

Видео прилог


Приче наших ученика у "Stranger Sagas around the World"

Наши прошлогодишњи матуранти Лука Јовичић и Илија Анастасијевић с лепом вешћу започињу своју прву академску годину. Иако су кренули пут математике и електротехнике, њихова посвећеност лепој речи, наишла је на потврду код британског издавача Young Writers. Илијина прича Delta-V и Лукина Тhe Final Warning појавиле су се у књизи Stranger Sagas around the World, управо изашлој из штампе. Желимо да њихови нови животни путеви буду проходнији уз енглески језик који су, уз похвалу, до сада савладали.

Опширније


Наши ученици аутори чланка у "ELTA Newsletter"

ELTA Newsletter, званично гласило Удружења професора енглеског језика Србије на енглеском језику, бележи на страницама свог овогодишњег септембарског броја чланак под називом Тhe Authors. Аутори су ученици 3б Математичке гимназије: Јелисавета Алексић, Хана Андрић, Ања Станић, Маша Цуцић, Зои Бизетић и Лука Лазић. Они су, у току редовног часа енглеског језика, удружили свој напор да савладају језичке фразе и своје ликовно умеће. ELTA Editorial Board препознао је њихову креативност у намери да језик изразе цртежом.

Линк

 


 Занимљива прадавања су обележила завршетак наставе енглеског језика

 

Ученици Катарина Станковић и Алекса Вукотић наступили су као предавачи обједињујући своје знање материје, овладаност енглеским језиком и постојање савремених техничких могућности у учионици. Њихови другари из 4б и предметни наставник помно су отпратили ове наступе, претходно савесно припремљене.

Алекса је саопштио утиске са свог мартовског породичног путовања по Фландрији. Низали су се слајдови, а са њима и описи престонице Европе - Брисела, Антверпена - белгијског јувелирског и бизнис центра, затим казивање о универзитетској атмосфери града Гента у коме преовлађује млада популација, и Брижу, чаробној туристичкој дестинацији. Закључујемо да нам је Алекса понудио својеврстан мини бедекер за путовање по Западној Европи.

Катарина је, пак, зашла у научно поље. Као лауреат Међународне конференције младих научника, недавно одржане у Београду, презентовала је свој истраживачки рад ,,Предвиђање функција протеина: Примена за МYBL2, ген укључен у настанак и развој рака ''(Functional Annotation of Proteins: Applied on MYBL2, a Gene Involved in the Onset and Progession of Cancer) предочавајући да је циљ рада био писање програма за екстракцију предвиђених функција свих хуманих протеина. Уверила нас је да је заслужено изборила освојену златну медаљу.

На крају, Јован Торомановић, ученик 2д, имао је задовољство да присуствује предавању Ијан Макјуана којим је на Филолошком факултету отворена Пета међународна бијенална конференција посвећена литерарном стваралаштву Џона Апдајка.Било је необично искуство сазнати из прве руке моменте из живота и рада реномираног америчког књижевника.

Галерија


 "Hippo Global" такмичење 2018.

Међународно такмичење из енглеског језика Hippo Global Competition 2018, одржано шести пут заредом, окупило је преко двадесет хиљада ученика из целог света. Учесници се такмиче у пет категорија, усклађених са заједничким (европским) оквиром за језике, у складу са старосним узрастом: Hippo 1, 2, 3, 4, i 5 (CEF B2, III & IV разред средње школе).Један од финалиста Hippo 5 групе био је и наш ученик Николај Великинац, уч 4д.Он је са својим професорком енглеског језика Мирјаном Савић Обрадовић био део државне екипе која са сусрела са такмичарима из целог света 11-15.маја 2018. у Лидо ди Језолу, Италија. Након интензивног такмичарског програма, Николај је забележио пласман на 4.место (149 бодова). Поред официјелног дела и тамичарских бодова, сусрет је обежила и атмосфера космополитизма.Млади људи су брзо успоставили непосредну комуникацију и изградили мостове пријатељства чинећи то самоуверено на енглеском језику.Наставници, такође, имали су прилику да размене мишљења, идеје, утиске и сазнања о свакодневици просветних прегалаца широм света.

Галерија


Наши ученици на Међународном такмичењу Hippo Global Language Competition

 

Већ трећу годину заредом наши ученици Лука Јовичић, 4е Николај Великинац, 4д (на фотографији) учествују у Међународном такмичењу из енглеског језика Hippo Global Language Competition. Прелиминарни круг такмичења је одржан 17.2.2018. (осн. школа ,,Ћирило и Методије''). Од 22 155 учесника широм света, разврстаних у пет старосних категорија, а у територијалној подели СРБИЈА , Николај је суверено освојио 1.место, са максималним бројем бодова 105 , а Лука 27. место са 100,5 поена. Ови резултати су их, заједно са преосталих 54 ученика –такмичара (распон поена 105 – 100,5), довели до Полуфинала, одржаног 17.3.2018. (осн. шк.,,Ћирило и Методије'').

Званични сајт

Коначно, веома нас је обрадовала вест да је на списку 12 финалиста у оквиру Hippo 5 и наш Николај Великинац. Он ће узети учешће у завршној фази такмичења 12 – 13. маја 2018. у италијанском месту Лидо ди Језоло. Лука Јовичић је, такође, остварио резултат којим можемо бити веома задовољни, нашавши се у врху преостале бројне групе такмичара.

Похваљујемо и ажурно ангажовање локалних Hippo координатора. Честитке!!!

 

Републичко такмичење

На Републичком такмичењу из енглеског језика које је организовало Друштво за стране језике и књижевности Србије, под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја 14.4.2018. у Шестој београдској гимназији окупило се преко 400 стотине учесника. Међу њима су били и наши ученици: Лука Јовичић и Илија Анастасијевић, обојица иѕ 4е ( на фотографији), Николај Великинац - 4д, Ратко Савић - 4ц, и Јелена Шпегар - 4а.Они су у дисциплинама Разумевање прочитаног текста, Разумевање одслушаног текста и Граматика освојили поене у распону од 31 - 38. Такође, Милан Цупаћ, 4д, учествовао је на такмичењу истог ранга, али у Ваљеву, где је био у прилици да покаже своје знање немачког језика. Заједнички утисак предметних наставника Тање Јакшић и Мирјане Савић Обрадовић је да смо имали достојне језичке репрезенте.


ECO CHALLENGE 2018

У оквиру такмичења које је организовала ELTA, Удружење професора енглеског језика Србије, током фебруара и марта 2018.године, запажене пројекте су остварили 1. Јелисавета Алексић, 2б (постер) 2. Лана Поповић, 2б ( 2 цртежа) 3. Зои Бизетић, 2б (видео) 4. Теодора Петковић, 2ц (песма) 5. Марко Јеловић, 2ц (песма) 6. Лана Вукмировић, 2ц (песма) 7. Тамара Стојановић, 2е (3D цртеж) 8. Јелена Шпегар, 4а (есеј) 9. Софија Миљковић, 4ц (песма) 10. Јасна Марин, 4ц (песма) У финале такмичења, у конкуренцији од преко 150 приспелих радова, пласирали су се са својим радовима следећи ученици: Лана Поповић, Теодора Петковић, Марко Јеловић, Софија Миљковић и Јасна Марин.

Захвалница Математичкој гимназији

Захвалница професорки Мирјана Савић-Обрадовић


 Наши ученици учествовали на такмичењима познавања енглеског и немачког језика

Учиници 4.разреда Математичке гимназије, Јелена Шпегар,Тина Младеновић, Катарина Станковић, Ратко Савић, Милан Цупаћ, Николај Великинац, Лука Јовичић, Илија Анастасијевић, и Илија Пуђа, учествовали су такмичењу у познавању енглеског и немачког језика на нивоу града Београда. Такмичење је одржано у Деветој гимназији "Михаило Петровић Алас" у недељу, 18.марта 2018. године, а заједно са ученицима, учешће у раду Такмичења, имали су и њихови предметни наставници Тања Јакшић и Мирјана Савић Обрадовић. Добри резултати омогућиће нашим ученицима виши ранг такмичења, републичко надметање током месеца априла у Ваљеву.


Лука Јовичић истакао се ауторством рада 'А Place' на страницама часописа ELTA Newsletter

 

Лука Јовичић, ученик 4е одељења Математичке гимназије, истакао се ауторством рада 'А Place' на страницама управо објављеног часописа ELTA Newsletter, званичног гласила Удружења професора енглеског језика Србије. У јануарско-фебруарском броју 2018.године, Лука, вешто се служећи снагом прозног исказа на енглеском језику, дочарава атмосферу ,,Места'' некад и сад. Децентно описани детаљи наводе читаоца да од полазишта до исходишта повуче линију дистопије, уз пропратни осећај препознавања ,,места'' унутар нама знаних простора.

ELTA Newsletter


 WELCOME TO WONDERLAND & BUSTA RHYME

У току првог полугодишта шк. 2017/2018.год. с радошћу смо поздравили излазак из штампе два наслова на енглеском језику. Издавач Young Writers (Bonacia Ltd.,UK ) je, у оквиру својих такмичарских пројеката, одабрао и радове наших ученика и уврстио их у своја издања. Први наслов Welcome Тo Wonderland – One Step Beyond (Edited By Paul Benton, 30.9.2017) обогатили су својим прилозима Анастасијевић Илија - Kronos (4e), Даниил Грбић - Nineteen (2д) и Ђорђе Стефановић - Welcome To The Wonderland (2д) написавши тзв. мини саге дужине 100 речи.

Затим су следећи ученици:

 1. Теохаревић Милица (4б) - Pretending
 2. Младеновић Тина (4б) – California Girl Wins Spelling Bee
 3. Станковић Катарина (4б) – Escape
 4. Марковић Александра (4б) – Flying Is A Dream
 5. Албијанић Милена (4б) – My Name
 6. Пантовић Милица (4б) – Untitled
 7. Видовић Петар (4б) – Poem
 8. Поп-Јованов Иван (4б) – Cold
 9. Вукмировић Лана (2ц) – Letter From The Dead
 10. Башић Анђела (4ц) – Lost
 11. Ивковић Јован (4ц) – The Goal
 12. Марин Јасна (4ц) – A Poem
 13. Миљковић Софија (4ц) – Too Late For A Change
 14. Модерц Лука (4ц) – A Real Hero
 15. Савић Ратко (4ц) – All is Dull
 16. Денић Дамјан (4д) – What?
 17. Јаковљевић Андреј (4д) – Solace
 18. Јешић Никола (4д) – Ding-Dong
 19. Медведев Марко (4д) – Geometry Solution Poem
 20. Медведев Игор (4д) – Love
 21. Миленковић Урош (4д) – Untitled
 22. Мијовић Миа (4д) – The Poem
 23. Раденковић Исидора (4д) – Dignity
 24. Радојевић Лазар (4д) – Look Around, Look Around
 25. Ристић Јелена (4д) – Tired
 26. Цупаћ Милан (4д) – At Home

чином свог поетског стваралаштва дали прилог књизи Busta Rhyme – Voices of Youth (edited by Emily Johnstone, 30.11.2017).

Честитке ученицима чија је реч премостила локалне оквире и, следећи пут међународне комуникације, а поштујући норме захтеваног прозног и поетског казивања, заиста постала 'one step beyond’.


Наши ученици учествовали на међународном такмичењу 'BEST IN ENGLISH'

Ученици Математичке гимназије учествовали су 30.11.2017. у Међународном онлајн такмичењу у познавању енглеског језика под називом 'BEST IN ENGLISH'. Такмичење је организовано од стране чешког Institute for Competencies Development из Прага, a уз верификацију Министарства образовања Републике Чешке. Првом језичком такмичењу ове врсте приступили су следећи ученици:

 • 2а - Срдић Симонида
 • 2а - Царић Лука
 • 2б - Божовић Матија
 • 2ц - Вукмировић Лана
 • 2ц - Милисављевић Андреј
 • 4а - Вуковић Лука
 • 4б - Поп-Јованов Иван
 • 46 - Каравезић Милош
 • 4е - Анастасијевић Илија
 • 4е - Јовичић Лука
 • 4е - Ћеранић Балша

Ђаци-такмичари су се одговорно и с радошћу ангажовали током припреме и непосредног одржавања такмичења. Удружили су своје знање енглеског језика и IT вештина да би одговорили на постављене задатке. Сходно томе, наставници Јовица Милисављевић и Мирјана Савић Обрадовић надгледали су реализацију такмичења. Заједнички закључак је да је ово ново, необично и обогаћујуће искуство за све актере догађаја!


Двојица ученика Математичке гимназије, Лука Јовичић и Балша Ћеранић, обојица ученици IIIe, са својим предавачем, Мирјаном Савић Обрадовић, професорком енглеског језика, учествовали су на 8. Међународној конференцији CANADA 150 FILMED, одржаној у организацији SACS (Српска асоцијација за канадске студије) и Филолошког факултета, Универзитета у Београду, где је и одржана 21-22.априла 2017. Свечано отварање је уприличено у резиденцији Канаде, на челу са H.E. Philip Pinnington, а у атмосфери прославе 150 година националног суверенитета Канаде, што је, иначе, обележило и сам ток конференције. Наши представници су презентовали рад 'Whoa Canada?’ у коме су дали вишеслојну анализу истоименог документарног филма, одговоривши на тематске захтеве конференције да се, кроз сагледавање актуелног филмског стваралаштва, приближе поједини сегменти канадског друштва, историје, кљижевности,... С обзиром на специфичност говорног подручја, овај скуп је објединио и англисте и франкофонисте, а нашој екипи даo могућност и радост сусрета са многим прегаоцима на пољу канадских студија, почев од проф.др В.Лопичић, преко Niel Diamond и осталих, до уважених гостију из Канаде, Janice Kulyk Keefer, professor emerita, и Michael Keefer, professor emeritus.

 


Промоција зборника радова „My English Book 2016.“

Лука Јовичић

 

У суботу, 19. новембра 2016, одржана је свечана промоција четвртог зборника радова са такмичења „My English Book 2016.“ у којем се налази и рад нашег ученика Луке Јовичића „Trapped in the Dollhouse“. Конкурс који организује The English Book ове године је привукао више од седамстотина литерарних радова и стрипова из Србије и региона, а Лука је оцењен као други најбољи у категорији средњих школа. Рад Луке Јовичића може се прочитати овде. Рад Луке Јовичића се може прочитати у потпуности у оквиру Зборника радова My English Book 2016 који је доступан у школској библиотеци.


Лука Јовичић освојио је 2.награду на међународном литерарном конкурсу на енглеском језику MY ENGLISH BOOK 2016

Лука Јовичић

Наш ученик Лука Јовичић, који је управо завршио 2. разред, освојио је 2.награду на међународном литерарном конкурсу на енглеском језику MY ENGLISH BOOK 2016 у организацији THE ENGLISH BOOK - BELGRADE.У конкуренцији од преко 700 радова, Лука је пажњу стручног жирија привукао својим саставом TRAPPED IN THE DOLLHOUSE. Честитамо!

 

 

 

 

 


Наши ученици учествовали 'ENTICE 2016 - Going North'

Ученици IVд Математичке гимназије, Михајло Спорић и Стефан Ђорђевић, са својим предметним наставником, Мирјаном Савић Обрадовић, професором енглеског језика, учествовали су 4-5. фебруара 2016. на 'ENTICE 2016 - Going North' - међународној интердисциплинарној конференцији посвећеној путовању и интеркултуралној комуникацији, на Остфолд Универзитету, у граду Халдену, на југу Норвешке. Наступајући с радом 'Тwo Authors, One Culture', они су саопштили виђење Норвешке из перспективе двoje аутора, Исидоре Секулић и Веселина Марковића, као и свој утисак о сличностима и различитостима ова два путописа, раздвојених временском дистанцом од једног века. Учесници Конференције су заинтересовано пропратили наступ, уз похвале тиму. Љубазни организатори су омогућили и одлазак у средњу школу Porsens и присуство настави. Захвалност норвешком домаћину Патрику и тамошњој професорки математике и њеном одељењу на гостопримству! Боравак у Норвешкој је заокружен посетом Ослу и обиласком појединих знаменитости, од којих треба издвојити научну и културну баштину поларних истраживача.


Михајло Спорић награђен је на фото-поетском конкурсу "Belgrade Poetography 2015''

 Михајло Спорић

 

Михајло Спорић, ученик IVд Математичке гимназије (Мирјана Савић Обрадовић, проф.), награђен је на управо завршеном фото-поетском конкурсу "Belgrade Poetography 2015'' у организацији "The Balkan Writers Project". Написана на енглеском језику, његова песма 'Desolation' нашла се у финалном одабиру радова, инспирисаних фотографијама града Београда, и допринела успеху овог такмичења - децембар 2015.

Песма 'Desolation'


Дружење са Чарлсом Симићем

 

Ученици Математичке гимназије и Мирјана Савић-Обрадовић, проф., са прослављеним америчким песником српског порекла Чарлсом Симићем. 

 

 

 

 


Школске 2009/2010. године ученик 4.б разреда ЛУКА ГЛИГИЋ је ушао у најужи круг - десет финалиста на такмичењу "Beautiful Science" које организују British Council и Министарство за науку и технолошки развој. Овај пласман је победа сама по себи јер се нашао у рангу студената са факултета.

Обавештења и најаве

Прослава Дана мола

Поводом 150 година од открића Периодног система елемената (1869-2019) и Међународног дана мола, у Математичкој гимназији ће се ове године одржати манифестација 23. октобра у свечаној сали са почетком у 14 часова.

Опширније...

И ове године Телеком Србија позива ученике гимназија са специјализованим одељењима за таленте на пољу математике, информатике и рачунарства да учествују у новом циклусу mts app конкурса како би унапредили своје знање у креирању мобилних апликација.

Опширније...