Навигација
Донаторско вече 2023.

Фондација АЛМАГИ Математичке гимназије организује донаторско вече са жељом да некадашњи ученици, али и сви пријатељи наше школе, помогну садашњим ученицима да свој таленат и упоран рад крунишу врхунским резултатима.

Донаторско вече одржаће се 26. децембра 2023. од 20 до 23.30 часова у хотелу Хилтон, Краља Милана 35.

Можете да учествујете онлајн тако што ћемо вас укључити у програм путем Zoom платформе или да дођете у хотел Хилтон.

Формулар за пријаву

Опширније...
Специјална награда на конкурсу "У њиховим патикама"

И ове године Математичка гимназија је учествовала на радионици “У њиховим патикама” коју, уз подршку Министарства просвете, организује УНХЦР (Агенција Уједињених нација за избеглице).

Тим Математичке гимназије чиниле су: професорка енглеског језика Ивана Милошевић ученице Нађа Калуђеровић (3е) и Милена Милановић (3е) Наша професорка српског језика и књижевности Анђелка Петровић је модератор и сарадник УНХЦР на овом пројекту.

Како је циљ пројекта био помоћ присилно расељеним људима да се што лакше интегришу у нову средину, Нађа и Милена су направиле сајт који омогућава деци избеглицама и њиховим родитељима да се разумеју процес уписивања у средњу школу. Наш тим освојио је - специјалну награду у конкуренцији 13 школа из целе Србије.

Честитамо!

Опширније...
Вештачка интелигенција за фудбал

У четвртак, 23. новембра у Свечаној сали Математичке гимназије, ученицима и професорима наше школе одржала је предавање под називом ”Вештачка интелигенција за фудбал (и шире)” Петар Величковић.

Петар Величковић, бивши ученик Математичке гимназије је научник-истраживач у компанији Gugl DipMajnd (Google DeepMind), придружени професор на Универзитету Kембриџ, и сарадник на Kембриџовом Kлер Хол (Clare Hall) колеџу. Петар је зарвршио докторске студије рачунарских наука на Тринити Kолеџу Универзитета Kембриџ, под менторством Пиетра Лиа (Pietro Liò).

Петров истраживачки рад се фокусира на геометријско дубоко учење: архитектуре неуралних мрежа које поштују симетрије и инваријантности у подацима (на ову тему, Петар је написао прото-књигу).

Предавање је снимила екипа МГТВ-а.

Опширније...
Наши ученици учесници "Трофеј Београда"

У суботу, 25. новембра 2023. године отворено је 36. Међународно отворено првенство Београда у шаху "Трофеј Београда".

Наши ученици Страхиња Југовић и Филип Грујовић учесници су овог шаховског првенства, док је на отварању ученица Јелисавета Срдић отпевала химну Србије.

Опширније...
"Пословни изазов" 2023

Петра Бабић, Филип Грујовић, Алекса Пажин, Реља Кукић и Иван Ристовић су представљали нашу школу на регионалном такмичењу средњошколаца у предузетничким вештинама „Пословни изазов“. Регионални ниво такмичења “Пословни изазов” је одржан у Београду, 17. новембра, у организацији Достигнућа младих уз подршку Америчке агенције за међународни развој USAID, Министарства туризма и омладине, UniCredit фондације и Универзитета Metropolitan.

Такмичење је покренуто са намером да подстакне средњошколце да употребе своје вештине на иновативан начин како би унапредили свој предузетнички дух и повећали своје могућности за запошљавање. У току школске године на седам регионалних Пословних изазова (у Чачку, Лесковцу, Зајечару, Kрагујевцу, Новом Саду и Београду) учествује више од 700 ученика из 90 општина у Србији у којима се спроводе образовни програми Достигнућа младих из области предузетништва и финансијске писмености. Такмичари су били распоређени у петочлане тимове и имали су задатак да осмисле производ или услугу који ће повезати циљеве одрживог развоја са Олимпијским играма у Паризу.

Уз помоћ пословних ментора креирали су бизнис планове за своје идеје. Вест о овом такмичењу на сајту Достигнућа младих.

Опширније...
Архива вести

Обавештења и најаве

Златни олимпијци