Навигација

У недељу, 14. априла 2024. године у свечаној сали одржаће се родитељски састанак за све родитеље ученика који су заинтересовани да упишу седми и први разред Математичке гимназије и то:

  • у 10 часова за упис и први разред
  • у 11 часова за упис у седми разред.
Опширније...
Ивана Милошевић - најбољи наставник лидер на свету

Ивана Милошевић, професорка енглеског језика, проглашена је за најбољег наставника лидера - на свету.

На церемонији која је одржана 22. марта 2024. године у Сједињеним Америчким Државама Ивани је, пред 5000 наставника из целог света, уручена ова престижна награда.

Важно нам је да напоменемо да се за ову нагараду наставник не може сам пријавити, већ да мора бити номинован. Ивану Милошевић је номиновала амбасада Сједињених Америчких Држава у Београду због целокупног доприноса настави енглеског у Србији.

Математичка гимназија је поносна што има овако изванредног предавача у својим редовима.

Честитамо Ивани Милошевић и драго нам је да можемо да је подржимо у даљем освајању света образовања.

Прилог РТС-а

Опширније...
Екипно републичко такмичење средњих школа Србије у шаху

У недељу, 3. априла 2024. године, одржано је Екипно републичко такмичење средњих школа Србије у шаху. Такмичење је одржано у Основној школи „Момчило Живојиновић“ у Младеновцу а такмичило се 20 средњих школа из целе Србије.

Екипа Математичке гимназије је заузела треће место и освојила бронзану медаљу, а екипу су чинили: Лука Ристић, Војин Митровић, Урош Костадиновић, Павле Маркуш, Марко Форђарини и Анастасија Вујановић.

Честитамо!

Опширније...
Државно такмичење из физике за ученике средњих школа

У суботу, 6. априла 2024. године одржано је Државно такмичење из физике за ученике средњих школа.

Домаћин овогодишњег такмичења је била Математичка гимназија у Београду која је угостила око 600 ученика из целе Србије. Такмичење је успешно завршено свечаном доделом диплома  похвала ученицима и наставницима у свечаној сали Математичке гимназије.

Свим такмичарима честитамо на учешћу и постигнутим резултатима!

Захваљујемо се свим запосленима, посебно професорки Драгици Ивковић, Стручном већу физике, као и ученицима-волонтерима који су учествовали у организацији и реализацији такмичења!

Захваљујемо се ЕТШ "Никола Тесла" за помоћ око реализације такмичења.

Посебно се захваљујемо компанијама: mBrainTrain, Бамби, Coca Cola HBC и Соко штарку који су нам донирали воду, слаткише и разне грицкалице за такмичаре!

Резултати

Видео прилог

 

Опширније...
ЕТФ уручио захвалницу МГ

У четвртак, 4. априла 2024. године, поводом Дана студената, ЕТФ је организовао пријем директора средњих школа у Србији чији ученици традиционално, у највећем броју уписују ЕТФ након завршене средње школе.

Овим поводом, Математичка гимназија у Београду добила је захвалницу за подршку наставно-научном процесу на ЕТФ-у јер највећи број уписаних студената на ЕТФ-у долази из Математичке гимназије.

Захвалница је уручена директорки Мирјани Катић.

Опширније...
Архива вести

Обавештења и најаве

Златни олимпијци