Навигација

Такмичења у земљи 2014.

 

 

Четврта европска математичка олимпијада за девојке (EGMO 2015) ће се одржати у Минску (Белорусија) од 14. до 20. априла 2015. године.  Такмичење се одржава по правилима Међународне математичке олимпијаде за средњошколце  с тим што су екипе састављене од по 4 ученице средње школе. Изборно такмичење ће се одржати 30. новембра 2014. године (недеља) у Математичкој гимназији у Београду, са почетком у 9.30 часова. Право учешћа имају: Милена Вулетић, Даница Зечевић, Сташа Костић, Јана Вучковић, Мина Шекуларац, Дубравка Кутлешић, Александра Ђокић, Јана Вранеш, Богдана Јелић, Маријана Вујадиновић, Душица Браловић (Математичка гимназија), Анђела Шарковић (Ниш - директно одређена у екипу), Кристина Силађи (Нови Сад), Јелена Ђоковић (Девета београдска гимназија) и Нађа Обреновић (Краљево).


trsic

У суботу 31. маја 2014. године одржано је Републичко такмичење из српског језика и језичке културе за основне школе. У Тршићу, родном месту Вука Караџића, ученици 8а одељења Математичке гимназије, Ирена Столић и Виктор Убовић, остварили су одличне резултате, а ученица 8б одељења, Маша Тиосављевић, освојила је II награду.

1. јуна одржано је и Републичко такмичење из српског језика и језичке културе за средње школе и наше ученице, Мирјана Белопавловић 2ц и Ана Антић 3е, постигле су велики успех.

Честитамо! 


Дана, 31. маја 2014. године у Рачунарској гимназији је одржано је девето финале информатичког такмичења за основце "Програмер јуниор", које организују Друштво математичара Србије и Рачунарска гимназија. На финале је позвано 20 такмичара који су бранили своје радове пред комисијом Рачунарске гимназије. На овом такмичењу треће место је освојио Драган Милованчевић, ученик ОШ Математичка гимназија. 


У суботу, 26. априла 2014. године у Математичкој гимназији је одржано Државно такмичење из информатике за ученике основних школа.

Коначни резултати

Задаци са решењима

Тест примери за бодовање


 У суботу, 26. априла 2014. године у гимназији у Краљеву одржано је 52. Државно такмичење из физике за ученике средњих школа.

Резултати се могу погледати овде.


Резултати Државног такмичења из физике - основна школа


У суботу, 5. априла 2014. године одржана је Српска математичка олимпијада на којој је одређена национална екипа која ће представљати Србију на Међународној олимпијади која ће се одржати у јулу у Јужној Африци.

Национални тим чине:

  1. Жарко Ранђеловић, ученик гимназије "Светозар Марковић" из Ниша
  2. Душан Дробњак, ученик Математичке гимназије
  3. Анђела Шарковић, ученица гимназије "Светозар Марковић" из Ниша
  4. Максим Стокић, ученик Математичке гимназије
  5. Лука Вукелић, ученик Математичке гимназије
  6. Иван Танасијевић, ученик Математичке гимназије

Резултати СМО.


 У суботу, 15. марта 2014. године у Нишу је одржано Државно такмичење из математике. Резултати А групе:

Први разред

Други разред

Трећи разред

Четврти разред


 У суботу, 22. фебруара 2014. године у Математичкој гимназији је одржано општинско такмичење из Књижевне олимпијаде за општине Стари град, Звездара и Вождовац.  Резултати такмичење се могу погледати овде:

Први разред

Други разред

Трећи разред

Четврти разред

 

Обавештења и најаве