Навигација

Такмичења у земљи 2016.

 

 

Ученици Иван Агарски, Филип Мастиловић, Божидар Обрадовић и Коста Љујић су учестовали на Регионалном такмичењу Пословни изазов у организацији Достигнућа младих. Такмичење је одржано у петак, 23.12.2016. године у Београду. Такмичење Пословни изазов је једнодневни догађај у коме представници академског и бизнис сектора постављају пред тимове ученика „изазов“ - задатак који представља неки од њихових реалних пословних проблема. Тимови уз помоћ пословних волонтера осмишљавају решење овог проблема и презентују га пред жиријем. Ово такмичење има за циљ да ученицима пружи увид у савремени начин пословања и мотивише их да размишљају проактивно и своје идеје спроведу у дело. Развијањем вештина на иновативан начин, ученици унапређују свој предузетнички дух и повећавају могућности за запошљавање.

 


 

На такмичењу Математичког факултета МАТФ2016++ из програмирања  учествовало је 29 средњошколских тимова. Прва два места освојили су ученици Математичке гимназије.

Прво место:

  • Магдалина Јелић (Iд)
  • Владимир Миленковић (IVд)
  • Коста Грујчић (IVб)

Друго место:

  • Алекса Милисављевић (IIIд)
  • Слободан Јенко (IIIд)
  • Момчило Топаловић (IIIд)

Званични сајт


У суботу, 21. маја у просторијама Математичке гимназије одржана је десета Српска јуниорска математичка олимпијада (за ученике млађе од 15,5 година). Такмичење је отворио профсор Др. Александар Липковски, председник Националног просветног савета. Нажалост, ни овог пута такмичењу најбољих младих математичара у Србији није присуствовао ниједан представник Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Резултати су преузети са сајта Друштва математичара Србије. На Јуниорску математичку балканијаду, која ће се ове године одржати у Румунији, пласирали су се Ирина Ђанковић, Јован Торомановић, Јелена Иванчић и Вукашин Михајловић, док ће се од ученика Игор Пијевац, Милош Милићев и Иља Узелац Бујишић на додатном такмичењу изабрати још два члана екипе Србије.

Резултати

 


1. и 2. априла 2016. године у Математичкој гимназији je одржана Десета Српска математичка олимпијада за ученике средњих школа. На такмичењу су учествовала 33 најуспешнија млада математичара Србије. На основу резултата овог такмичења одредиће се шесточлани тим који ће Србију представљати на овогодишњој међународној балканијади и олимпијади.

Прилог РТС-а

Коначни резултати


У Краљеву, 5. марта 2016. године, одржано је Државно такмичење из математике за ученике средњих школа. Резултати такмичења за групу А по разредима:

Први разред

Други разред

Трећи разред

Четврти разред

 

Обавештења и најаве