Навигација

Такмичења у земљи 2020.

Дана, 7.10.2020. у 12.30 одржано је додатно изборно такмичење за једног члана у екипи Србије за Математичку балканијаду која ће се одржати 1. новембра 2020. на којем је изабран Игор Енги. Тако да ће екипу Србије чинити ученици:

  1. Добрица Јовановић
  2. Милош Милићев
  3. Урош Цоловић
  4. Јован Аризановић
  5. Матеја Вукелић
  6. Игор Енги

 


Наша ученица Уна Јаћимовић, 3.а ушла је у тим Србије у експерименталном такмичењу из физике.


Резултати Регионалног такмичења из Астрономије


Тим матураната наше школе данас је учествовао на финалу такмичења “Технолошка студија случаја 2020” из хемијског инжињерства и освојили су треће место. Такмичење је одржано на Технолошко-металуршком факултету у Београду. Тим наше школе чинили су Филип Kолџић, Михаило Милошевић и Стефан Радојичић, а ментор тима била је Анамарија Николетић. Члан стручног жирија била је и представница шведске амбасаде у Београду, Ida Reuterswärd, која је посебно похвалила креативност решења тима наше школе. Део поена доносили су и гласови публике и захваљујемо се свима који су подржали тим наше школе.


Литерарни рад ученика 4д, Јована Торомановића, на тему “Света Гора и Хиландар - духовно наслеђе Светог Саве и Светог Симеона”, добио је трећу награду на књижевном конкурсу Друштва “Свети Сава”. У завршници писма у којем су нас известили о награђеном ученику, стоји: “Честитамо награђеним ученицима и њиховим преданим наставницима на изузетним резултатима, као и родитељима ученика, који су своју децу васпитали у духу Светосавља!“

Обавештења и најаве