Навигација

Такмичења у земљи 2020.

У суботу, 28. новембра, одржан је четврти „Интеграл куп“ у организацији Подружнице математичара Ваљево и Ваљевске гимназије. Реч је о математичком такмичењу за ученике од седмог разреда основне до другог разреда средње школе. Такмичење је ове године одржано онлајн, а учествовале су екипе из Србије, Босне и Херцеговине, Словеније, Хрватске и Црне Горе.

Математичка гимназија је екипни победник такмичења. Осим тога, наши ученици су појединачни победници и у категорији 8. разреда основне школе и у категоријама 1. и 2. разреда средње школе.   

Екипу Математичке гимназије су чинили:

 • Ива Живковић, 7. разред – бронзана медаља
 • Вера Пурић, 7. разред
 • Владимир Бранковић, 8. разред – златна медаља и прво место
 • Марко Трајковић, 8. разред – сребрна медаља
 • Јован Николић, 1. разред – златна медаља и прво место
 • Стеван Радивојевић, 1. разред – златна медаља
 • Василије Ивановић, 2. разред – златна медаља и прво место
 • Ања Милошевић, 2. разред – златна медаља

Екипу МГ водила је Сандра Андрић, наставник математике.


На недавно одржаном литерарном конкурсу под називом Наука је свуда Николија Бојковић, ученица 4ц, освојила је прву награду. Николија је написала кратку причу у којој је описала свој однос према науци – љубав, инспирацију и мотивацију коју проналази у бављењу науком. Литерарни конкурс је организовао Центар за образовање Крагујевац у сарадњи са центром за промоцију науке из Београда.

Честитамо Николији и сигурни смо да ће њен будући рад оплеменити свет науке!


Дана, 7.10.2020. у 12.30 одржано је додатно изборно такмичење за једног члана у екипи Србије за Математичку балканијаду која ће се одржати 1. новембра 2020. на којем је изабран Игор Енги. Тако да ће екипу Србије чинити ученици:

 1. Добрица Јовановић
 2. Милош Милићев
 3. Урош Цоловић
 4. Јован Аризановић
 5. Матеја Вукелић
 6. Игор Енги

 


Наша ученица Уна Јаћимовић, 3.а ушла је у тим Србије у експерименталном такмичењу из физике.


Резултати Регионалног такмичења из Астрономије


Тим матураната наше школе данас је учествовао на финалу такмичења “Технолошка студија случаја 2020” из хемијског инжињерства и освојили су треће место. Такмичење је одржано на Технолошко-металуршком факултету у Београду. Тим наше школе чинили су Филип Kолџић, Михаило Милошевић и Стефан Радојичић, а ментор тима била је Анамарија Николетић. Члан стручног жирија била је и представница шведске амбасаде у Београду, Ida Reuterswärd, која је посебно похвалила креативност решења тима наше школе. Део поена доносили су и гласови публике и захваљујемо се свима који су подржали тим наше школе.


Литерарни рад ученика 4д, Јована Торомановића, на тему “Света Гора и Хиландар - духовно наслеђе Светог Саве и Светог Симеона”, добио је трећу награду на књижевном конкурсу Друштва “Свети Сава”. У завршници писма у којем су нас известили о награђеном ученику, стоји: “Честитамо награђеним ученицима и њиховим преданим наставницима на изузетним резултатима, као и родитељима ученика, који су своју децу васпитали у духу Светосавља!“

Обавештења и најаве