Навигација

Хуманитарна секција "Шампиони срца"

Наш циљ је да организовањем и учествовањем на разним акцијама, трибинама и догађајима, помогнемо онима којима је наша помоћ неопходна, као и да проширимо свест о лепоти и значају хуманитарног рада.

14.06.2016. Хуманитарна мрежа Шампиони срца и Математичка гимназија организовали су трибину о активизму и филлантропији која је уједно била и оснивачки скуп нове активистичке секције у школи. Математичкој гимназији је овом приликом и уручена златна медаља као поклон организације Шампиони срца. Гости: хуманитарац Јован Симић, глумац Никола Ђуричко, олимпијац Милорад Чавић, директор "Звечанске" Зоран Милачић.


У току 2016/2017. школске године, секција је организовала сакупљање обуће за имигранте са Блистог истока, донирано је преко 200 пари обуће која је однета у прихватилиста у Београду и дом за децу без родитељског старања.


4.12.2016. На штанду "Шампиона срца" на Другом хуманитарном спортском базару у Миксер Хоусе-у чланови секције су продавали мајице. Циљ акције био је да се обезбеде средства за пројекат Удружења родитеља деце оболеле од рака (Нурдор Србија), па је сав приход од продаје на базару био искоришћен за грађење хемато-онколошког центра у Нишу. Неки од гостију секције били су: Милорад Чавић, Данило Икодиновић, Влада Кецмановић, Слободан Бода Нинковић, Стефан Бундал, Никола Ракочевић.


У току 2017/2018. године секција је подржала бројне акције удружења "Увек са децом" , која помаже деци која се лече на дечјем одељењу на Институту Онкологије и Радиологије Србије. Од највећег значаја су Дан деце оболеле од рака 15. фебруара који је обележен у Ушћу, волонтирања на бројним сајмовима, као и волонтирање на Београдском маратону који ће бити одржан.


21.4.2018. Све заинтересоване за волонтирање на штанду удружења "Увек са децом" yа време маратона позивамо да се јаве!


Хуманитарна секција  "Шампиони срца Математичке гимназије" је на 31. Београдском маратону одржаном 21.4.2018. подржала удружење "Увек са децом", које помаже деци оболелој од рака која се лече на дечијем одељењу на Институту Онкологије и Радиологије Србије. Захваљујемо се волонтерима Лани Ј., Јелени, Наташи, Теодори, Филипу, Милени, Марку, Ањи, Јани, Јелисавети, Маши, Симониди, Лани П., Вери, Хани, Давиду, Ђорђу, Исидори и Ирени, као и Анастасији, Радивоју и Денису који су истрцали полумаратон носећи мајице удружења "Увек са децом" и на тај начин им несебично пружили подршку. О Удружењу и његовом раду више можете сазнати на сајту www.sadecom.org.rs. Наше мало некоме пуно значи.

Галерија фотографија


Секција је организовала разна предавања у циљу промовисања хуманитарног рада и информисања ученика од каквог је значаја хуманитарни рад при аплицирању на иностране универзитете.

Тренутно секцију воде Ирена Столић (stolic.irena@gmail.com) и Исидора Раденковић (iradenkovic22@gmail.com) којима се можете обратити за сва питања. Поред њих, истакнути чланови секције: - који су матурирали, али и даље учествују у акцијама у складу са својим могућностима су Божидар Обрадовић, Вук Вуковић и Милена Вулетић - који су и даље активни: Наташа Столић, Јелена Ивановић, Јана Балтић, Александар Ристивојевић.

Позивамо све заинтересоване ученике да постану чланови наше секције и захваљујемо се онима који јесу, јер наше мало некоме пуно значи! :)

 

sampioni srca 01  sampioni srca 02  sampioni srca 03

Обавештења и најаве