Навигација

Такмичења у земљи 2012.

 

 

 

Од 1. до 10. децембра 2012. године у Ирану одржана је 9. Светска јуниорска научна олимпијада. Један од чланова шесточлане националне екипе био је и Никола Самарџић, ученик 1. д разреда Математичке гимназије који је освојио бронзану медаљу. Честитамо Николи!


Предраг Обрадовић, ученик 3д разреда Математичке гимназије, добио је специјалну награду за литерарни рад у конкуренцији 505 радова из 51 основне и 23 средње школе из Републике Србије, Републике Српске и Српске гимназије "Никола Тесла" из Будимпеште. Професорка Мирјана Мићић је од организатора манифестације добила Захвалницу.

Позивно писмо


 У недељу, 28. октобра 2012. године одржано је класификационо такмичење на којем се одредила национална екипа која ће представљати Србију на Другој Европској математичкој олимпијади за девојке која ће се одржати у марту 2013. године у Луксембургу.  Националну екипу Србије чиниће:

  • Јелена Тришовић, ученица Математичке гимназије из Београда
  • Маријана Вујадиновић, ученица Математичке гимназије из Београда
  • Тамара Шекуларац, ученица Математичке гимназије из Београда
  • Анђела Шарковић, ученица гимнатије "Светозар Марковић" из Ниша

Поводом 15. књижевних сусрета "Дани дечје поезије и стваралаштва Гордана Брајовић"  организовано је најмасовније српско књижњвно такмичење талентованих ученика и песника за трон "Гордана Брајовић" и тим поводом је изашао Зборник "Песма међу песницима" са награђеним песмама. Тим поводом, Филип Стевановић, ученик трећег разреда Математичке гимназије, освојио је похвалу за песму "Дан измирења".


Матуранти Јован Дамјановић и Јован Рњак освојили су друго и треће место на Републичком такмичењу из енглеског језика. Такмичење је организовао Регионални центар за таленте и The English Book, а одржано је 19. маја 2012. године. 


 У суботу, 19. маја 2012. године у ОШ "Милош Црњански" одржан је фестивал "Поглед у оглед" који се састојао из такмичарског и огледног дела. На овом фестивалу учествовали су и ученици огледних одељења седмог и осмог разреда при Математичкој гимназији који су победили у такмичарском делу, док су огледни део успешно реализовали.

Честитамо!

 


Државно такмичење из историје одржано је у Краљеву, 13. маја 2012. године. На овом такмичењу наши ученици Драган Савић, ученик 3.а разреда и Богдан Марковић, ученик 3.б разреда освојили су ТРЕЋЕ МЕСТО. Честитамо! 


 Дана, 21. априла у Сенти одржано је Државно такмичење за ученике средњих школа. Коначна ранг листа може се погледати овде.


У суботу, 7. маја 2012. године у Математичкој гимназији одржан је ДРУГИ КРУГ КВИЗА "Знањем до Кине 2012!". Најбољих петнаест се пласирало за велико финале које ће се одржати крајем маја. Иако су ученици Математичке гимназије тек од новембра прошле године почели учити кинески језик, од 15 најбоље пласираних за велико финале, четири су ученика Математичке гимназије. Честитамо!


 У суботу, 17. марта 2012. године у Новом Саду одржано је Државно такмичење из математике. Резултати се могу погледати овде.


Општинско такмичење из програмирања за ученике основних школа са територије општине Стари град одржало се у недељу, 26.2.2012. године у Математичкој гимназији.

Резултате можете погледати овде


У суботу, 21. јануара 2012. године одржано је Општинско такмичење из математике. Резултате можете погледати овде.

 

 

Обавештења и најаве