Навигација

Такмичења у земљи 2021.

Литерарни конкурс који сваке године организује Задужбина Доситеја Обрадовића један је од најзначајнијих конкурса те врсте код нас. Наш матурант Петар Аћимовић на том конкурсу освојио је 3. награду.

Током четири године школовања у Математичкој гимназији Петар је развио посебан и препознатљив стил писања, па тако одлази из школе овенчан једним од најлепших литерарних признања.

Свечано уручење награде биће организовано у Задужбини Доситеја Обрадовића током идуће недеље.

Честитамо Петру!

Петров рад


У Београду је 4. и 5. јуна одржана VII Српска хемијска олимпијада. На Олимпијади је учествовало 12 првопласираних ученика из целе Србије. Наши ученици су постигли завидан резултат.

Ученик Лазар Савић је освојио 2. награду, док су ученици Невена Стојковић, Димитрије Глигоровски и Маја Маљковић освојили 3. награду. На Међународној хемијској олимпијада која ће се одржати крајем јула и почетком августа у Јапану, нашу државу ће представљати петочлана екипа у којој ће бити Лазар, Невена и Димитрије као резерва.

Честитамо нашим ученицима на постигнутом успеху.


На Републичком екипном првенству ученика ОШ у шаху, одржаном 30.маја у Београду, екипа Математичке гимназије коју су чинили ученици осмог разреда:

  • Урош Костадиновић
  • Ђурђица Милијановић
  • Војин Митровић, капитен екипе
  • Мила Шами
  • Марко Митић
  • Данијела Врачар
  • Андреј Петровић

као и ученици седмог разреда:

  • Душан Кисић
  • Калина Павловић - освојила је сребрну медаљу.

Наши основци су без изгубљеног меча, уз 5 победа и 2 нерешена резултата, поделили прво место, са истим бројем меч бодова као и победник ОШ „Јелена Ћетковић“, али су због мањег укупног броја појединачних поена, заузели друго место.

Екипни резултат је остварен максималним залагањем сваког члана екипе, без обзира на чињеницу да због многобројних такмичења из математике, физике и других предмета, током маја, времена за посебне шаховске припреме није било. Поред исказане шаховске вештине, екипу је у свим фазама такмичења красио изузетно ведар тимски дух, а њихов храбар и одлучан став, пресудио је најтежим мечевима.

Изузетна чињеница, да су Урош Костадиновић (прва табла) и Војин Митровић (капитен) само три дана пре Српске математичке олимпијаде одржане 02. јуна, на којој изборили пласман у Државну јуниорску репрезентацију, освојивши притом:

Урош Костадиновић - прву награду и Војин Митровић - другу награду, максимално посвећено предводили шаховску екипу, подредивши лични интерес - заједничком, сврстава их у најдрагоцени низ бисера ученика Математичке гимназије, чије блиставе врлине, достижу и надилазе, вишеструко доказане изванредне вештине.

Честитамо свим члановима шаховског тима ОШ !


Српска информатичка олимпијада одржала се 29. и 30. маја 2021. године на Рачунарском факултету.

29. маја у Соко Бањи је одржан 42. државно такмичење из физике за ученике основне школе. На њему екипа из Математичке гимназије остварује, као и сваке године, одличан резултат са освојених 2 прве, 9 других и 8 трећих награда.На  СФО се пласирало даље четири ученика.
 
Честитамо нашим ђацима на овом успеху!
 

Републичко такмичење из хемије за ученике основне школе одржано је од  28.до 30. маја 2021. у Новом Саду. Ученици наше школе -  Огњен Јанковић, Војислав Андрић, Данијела Врачар и Ива Живковић који су прошли остале нивое такмичења и то са одличним резултатима, пласирали су се и на Републичко такмичење из хемије за основну школу.

На самом такмичењу су били: Војислав Андрић, осми разред, Данијела Врачар, осми разред и Ива Живковић, седми разред. Сви су остварили добре резултате, а пролаз на практични рад је имала само ученица Ива Живковић. Након и практичне вежебе наша ученица Ива је освојила трећу награду.


15. Српска математичка олимпијада ученика средњих школа одржана је у уторак и среду, 11. и 12. маја у Математичкој гимназији у Београду.

Резултати


Резултати Државног такмичења из математике


Резултати Државног такмичења из информатике


У петак, 14. маја 2021. године ученици Математичке гимназије су на Општинском такмичењу из кошарке освојили златну медаљу и пласирали се на Градско такмичење.

Честитамо!


25. априла 2021. године одржано је Државно такмичење из математике за ученике основне школе.

Резултати за ученике 7. разреда

Резултати за ученике 8. разреда


Државно такмичење из физике одржало се 23. и 24. априла 2021. године у Крагујевцу.


У суботу, 20. фебруара 2021. године у Математичкој гимназији је одржано Окружно такмичење из физике за ученике средњих школа у алфа категорији. На такмичењу је учествовало око 180 ученика специјализованох одељења за физику Земунске гимназије и Математичке гимназије.

Овде можете наћи задатаке и решења за:

Обавештења и најаве

Поштовани родитељи, нудимо вам могућност куповине уџбеника за школску 2021/2022. годину у претплати и на рате. Списак уџбеника у прилогу у складу је са одлуком Наставничког већа и Савета родитеља. Молимо Вас да прочитате упутство у прилогу.

Опширније...