Навигација

Такмичења у земљи 2018.

 

СРЕДЊА ШКОЛА


 
 
МАТЕМАТИКА
 
  Општинско Окружно Државно  СМО Изборно
Задаци   pdf ikona   pdf ikona   pdf ikona   pdf ikona  icon x
Решења   pdf ikona   pdf ikona  icon x  icon x  icon x
Резултати  icon x  icon x   icon excel   pdf ikona  pdf ikona

 

У суботу, 17. новембра у Свечаној сали Математичке гимназије одржано је изборно такмичење за екипу Србије на ЕГМО (ЕВРОПСКОЈ МАТЕМАТИЧКОЈ ОЛИМПИЈАДИ ЗА ДЕВОЈКЕ). Места у тиму обезбедиле су ученице наше школе Јелена Иванчић и Тамара Поњавић, док ће се за преостала два места одржати додатно такмичење у коме ће учествовати Нина Матић из Ваљева, Маја Цветковић из Ниша и Милица Вугделић из Математичке гимназије.

 


ФИЗИКА
 
  Окружно Државно  СМО Изборно
Задаци   pdf ikona   icon x  icon x  icon x
Резултати   pdf ikona   pdf ikona  icon x  icon x
 
 

На Факултету техничких наука у Чачку је у суботу 2. јуна одржано Републичко такмичење и смотра истраживачких радова под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а у организацији система регионалних центара за таленте. На смотри је учествовало укупно 399 ученика из целе Србије. Из наше школе се пласирало девет ученика : Крњаја Бранка, Колџић Филип, Јанковић Лука, Вујнић Наталија, Дракулић Никола, a награде су освојили Гвоздић Страхиња (друга награда из математике), Ивановић Јелена (друга награда из математике), Милисављевић Андреј (трећа награда из информатике) и Богојевић Селена (трећа награда из математике).

Честитамо нашим ученицима на пласману и наградама.

 
 
 
ИНФОРМАТИКА - Званични сајт за такмичење ученика средњих школа из програмирања у Србији
 
  Окружно Државно  СИО Изборно
Задаци   icon x   icon x  icon x  icon x
Резултати   icon excel  icon x  icon x  icon x

 

 АСТРОНОМИЈА

 

Републичко такмичење из астрономије је одржано 21. и 22. априла у Београду на Физичком факултету. Од 26 ученика који су на Регионалном такмичењу, или по основу освојених медаља на претходној међународној олимпијади, стекли право да учествују на Републичком, 24 је приступило такмичењу.  Награде су освојили:

Више од 90% освојених поена - 1. награда:

 1. Богдан Станојевић, Гимназија "Светозар Марковић", Ниш
 2. Новак Станојевић, Гимназија "Светозар Марковић", Ниш
 3. Никола Јешић, Математичка гимназија, Београд
 4. Игор Медведев, Математичка гимназија, Београд
 5. Александар Милосављевић, Гимназија "Светозар Марковић", Ниш

Више од 78% а мање од 90% - 2. награда:

 1. Марко Медведев, Математичка гимназија, Београд
 2. Дејан Станчевић, Гимназија "Бранко Радичевић", Стара Пазова

За 3. награду (више од 65% а мање од 78%) није било кандидата.

Више од 50% а мање од 65% - похвала:

 1. Срђан Ранђеловић, Математичка гимназија, Београд
 2. Павле Смиљанић, Математичка гимназија, Београд

 Одређен је тим за Медјународну олимпијаду из астрономије и астрофизике кога чини првих 5 такмичара са ранг листе, под условом да се ове године буде ишло на МОАА.

РЕЗУЛТАТИ РЕПУБЛИЧКОГ ТАКМИЧЕЊА ИЗ АСТРОНОМИЈЕ

 

СРПСКИ ЈЕЗИК И КЊИЖЊВНОСТ

У недељу 13.5.2018. године одржано је Републичко такмичење у Сремским Карловцима - Књижевна олимпијада средњих школа. Математичка гимназија је и ове године на такмичењу имала своје представнике - Марију Зелић и Немању Јовановића, ученике III разреда. Немања Јовановић, ученик IIIе одељења, освојио је II награду!

Честитамо ученицима и наставницима који су их припремали за такмичење.

 

На недавно завршеном VIII међунардном Фестивалу поезије младих под називом ”Машта и снови”, који се традиционално одржава у Сремској Митровици, наш ученик 4д одељења Андреј Јаковљевић освојио је прво место. На конкурс је пристигло преко 700 ученичких радова из Србије и земаља региона, а Андреја песма ”Сан” издвојила се својом лепотом и посебношћу у категорији средњошколаца. Андрејева награђена песма биже објављена у Зборнику Фестивала. Честитамо Андреју на још једној освојеној поетској награди!

Песма Сан

Линк ка листи награђених и похваљених ученика

 

Ученица 1ц одељења Николија Бојковић освојила је још једну литерарну награду. Овај пут у питању је литерарни конкурс који организује Центар лепих вештина из Кикинде, а поводом Светског дана књиге, који се обележава 23. априла. Николија је писала прозни рад на тему Ко у чуда верује, чуда ствара и освојила је трећу награду. Честитамо Николији!

Ко у чуда верује, чуда ствара

 

На недавно завршеним 21. Књижевним сусретима Гордана Брајовић, који традиционално организује Центар за културу и уметност у Алексинцу, ученица 1ц одељења Николија Бојковић (ментор проф. Анђелка Миладиновић) освојила је трећу награду у категорији - средњошколци, проза. У питању је литерарна награда за коју се такмиче школе у Србији као и српске школе у дијаспори. И ове године, као и свих претходних, конкурсна комисија је била преплављена пристиглим радовима, па је Николија награда утолико значајнија. У другој половини априла за награђене ученике и њихове професоре организује се свечани програм на ком ученици, поред награда, добијају могућност да се упознају и друже са неким од писаца који су гости Књижевног сусретања. Честитамо Николији на изванредном успеху!

Награђени рад

 

ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК

На Републичком такмичењу из енглеског језика које је организовало Друштво за стране језике и књижевности Србије, под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја 14.4.2018. у Шестој београдској гимназији окупило се преко 400 стотине учесника. Међу њима су били и наши ученици: Лука Јовичић и Илија Анастасијевић, обојица иѕ 4е ( на фотографији), Николај Великинац - 4д, Ратко Савић - 4ц, и Јелена Шпегар - 4а.

Они су у дисциплинама Разумевање прочитаног текста, Разумевање одслушаног текста и Граматика освојили поене у распону од 31 - 38.  Такође, Милан Цупаћ, 4д, учествовао је на такмичењу истог ранга, али у Ваљеву, где је био у прилици да покаже своје знање немачког језика. Заједнички утисак предметних наставника Тање Јакшић и Мирјане Савић Обрадовић је да смо имали достојне језичке репрезенте.

 

Учиници 4.разреда Математичке гимназије, Јелена Шпегар,Тина Младеновић, Катарина Станковић, Ратко Савић, Милан Цупаћ, Николај Великинац, Лука Јовичић, Илија Анастасијевић, и Илија Пуђа, учествовали су такмичењу у познавању енглеског и немачког језика на нивоу града Београда. Такмичење је одржано у Деветој гимназији "Михаило Петровић Алас" у недељу, 18.марта 2018. године, а заједно са ученицима, учешће у раду Такмичења, имали су и њихови предметни наставници Тања Јакшић и Мирјана Савић Обрадовић. Добри резултати омогућиће нашим ученицима виши ранг такмичења, републичко надметање током месеца априла у Ваљеву.

 

ШАХ

На кадетском првенству Србије у шаху за 2018 годину, одржаном у Новом Саду од 30. марта до 8. априла, у конкуренцији дечака до 18 година наступили су ученици Огњен Стефановић и Борислав Петровић, док је у конкуренцији дечака до 14 година учествовао Душан Мијатовић. Огњен је овом приликом освојио две награде, сребрну медаљу у убрзаном шаху и бронзану медаљу и пехар у редовном шаху. Душан је освојио бронзу у редовном шаху и сребро у решавању шаховских проблема. Они су учествовали на турнирима у брзопотезном и убрзаном шаху, који су се играли по швајцарском систему у 9 кола, и у редовном шаху, где се у групи до 18 година играло по Бергеровом систему у 7 кола.

 

ВАТЕРПОЛО

У четвртак, 7. јуна 2018. године одржано је Градско такмичење у ватерполу. Тим Математичке гимназије је освојио треће место.

 

ИСТОРИЈА

У Зрењанину је у суботу, 26. маја 2018. одржано Државно такмичење из историје за гимназије и средње школе. Учествовало је 260 такмичара. У веома јакој конкуренцији наши ђаци су постигли изузетан успех, који је још значајнији ако се има у виду чињеница да се по плану и програму у Математичкој гимназији историја учи две године, а наши ученици су се такмичили са ученицима који историју уче три или четири године. У категорији II разреда природно-математичког смера, ученик Дарко Стевановић освојио је прво место, а ученици Лука Гајић и Александар Марић поделили су друго место. У категорији првих разреда, ученица Марија Довијанић освојила је седмо место, Ана Вучићевић 8 место, а ученик Вук Вујасиновић 13.место, што је вредан резултат, ако се има у виду чињеница да су се такмичили са ученицима друштвеног смера.

 

ГЕОГРАФИЈА

У Београду је од 27. до 29. априла 2018. године одржана трећа Национална географска олимпијада за ученике средње школе. Сви такмичари су учествовали у истој категорији, а наш ђак, Василије Кубуровић, је остварио одличан резултат освојивши трећу награду.

ОСНОВНА ШКОЛА


 
МАТЕМАТИКА
 
  Општинско Окружно Државно  СМО Изборно
Задаци   pdf ikona   pdf ikona   pdf ikona  icon x  icon x
Резултати  icon x  icon x   icon zip  icon x  icon x

 

ФИЗИКА
 • Српска олимпијада
 • Државно
 • Окружно
 • Општинско

 

ИНФОРМАТИКА
 
  Општинско Окружно Државно  СИО Изборно
Задаци   pdf ikona   pdf ikona   icon x  icon x  icon x
Решења   icon x   pdf ikona  icon x  icon x  icon x
Резултати  icon x   icon excel  icon x  icon x  icon x

Обавештења и најаве